Puhutuimmat aiheet markkinoilla

13.8.2015

Euroopan toipuminen alkaa olla hyvällä mallilla Kreikan tilanteen aiheuttamasta markkinaepävarmuudesta huolimatta. Lue, mitä salkunhoitajamme kertovat ajankohtaisista markkinatapahtumista.

#tuloskausi #osakkeet #Eurooppa

Euroopan tuloskausi toisen vuosineljänneksen osalta on ollut vahvimpia sitten vuoden 2009. Sekä Yhdysvaltoihin että Eurooppaan povataan jopa 12 % tuloskasvua ensi vuonna. Kuluttajien ja teollisuuden luottamusta kuvaavat mittarit ovat vahvistuneet, mikä on valanut uskoa myös sijoittajiin.

"Osakemarkkinoiden näkymät ovat hyvät. Yrityskauppa-aktiviteetti on vilkasta. Markkinoilla liikkuu paljon rahaa ja se on halpaa", summaa Mandatum Lifen salkunhoitaja Samuli Outinen ja viittaa halvalla rahalla keskuspankkien elvyttävään rahapolitiikkaan.

Varsinkin pienet ja keskisuuret yritykset ovat lupaavassa tilanteessa yrityskauppoja ajatellen.

Outisen mukaan yrityskaupat puhuttavat markkinoilla nyt kiivaasti. Ei ihme, sillä yrityskauppauutisia on tänä vuonna tullut samaa vauhtia kuin aiempina huippuvuosina 2006 ja 2007.

"Varsinkin USA:ssa huomiota herätti Warren Buffettin Berkshire Hathaway, joka valmistautuu suurimpaan yritysostoonsa.  Nyt myös kotimaasta kuuluu yrityskauppauutisia, kun Konecranes ja Terex ilmoittivat fuusiosta", Outinen kertoo.

Outisen mukaan varsinkin pienet ja keskisuuret yritykset ovat lupaavassa tilanteessa yrityskauppoja ajatellen.

"Pieniin ja keskisuuriin yrityksiin sijoittava European Small & Mid Cap -sijoituskorimme on pärjännyt hyvin tänä vuonna. Yksi taustavaikuttaja on ollut yrityskaupat", Outinen sanoo.

#korot #Fed

Toinen markkinahuomion keskiössä ollut teema on korkojen nousu. Korkojen nousuun keskeisesti liittyy USA:n keskuspankki Fedin toimet ohjauskoron nostamiseksi, joita on ajoitettu syksylle.

"USA:n talouskasvun piristyminen tarkoittaa, että Fed alkaa normalisoida rahapolitiikkaansa. Siksi sekä lyhyet että pitkät korot ovat nousupaineessa", sanoo Salkunhoidon johtaja Juhani Lehtonen.

"Sijoittajien kannattaa olla äärimmäisen tarkkana korkoriskin suhteen."

Lehtosen mukaan koron noston mahdollisuus on hinnoiteltu johdannaismarkkinoilla jo n. 60 %:n todennäköisyydellä syyskuulle, mutta myös myöhempi ajankohta on mahdollinen. Keskuspankkien toimia seurataan tarkasti, sillä keväällä hintaheilunta korkomarkkinoilla toi varsinkin valtionlainoihin sijoittaneille tappiota. Korkojen noustessa korkosijoituksen arvo laskee, ja keväällä korot nousivat voimakkaasti.

"Sijoittajien kannattaa olla äärimmäisen tarkkana korkoriskin suhteen. Pidämme korkojen sisällä valtionlainojen suosituksemme puhtaassa alipainossa", Lehtonen sanoo.

Mukana markkinan menossa? Salkunhoitomme tuoreimman näkemyksen saat Twitteristä.

Twiittien takana ovat Salkunhoidon johtaja Juhani Lehtonen sekä salkunhoitajat Janne Holtari, Samuli Outinen, Carolus Reincke ja Kristian Nihtilä.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä