Pinnalla toukokuussa

11.5.2014

Mistä löytyy arvoa sijoittajalle tällä hetkellä? Lue, mitä salkunhoitajamme kertovat ajankohtaisista markkinatapahtumista.

#osakkeet #euro

Viimeisen vuoden aikana osakkeet ovat olleet kalliita suhteessa yhtiöiden tuloksentekokykyyn.

"Loppuvuodelle jää vielä tehtävää, jotta yritykset pääsevät asetettuihin odotuksiin. Tuloskauden anti jäi vielä vähän mitäänsanomattomiksi juuri madallettujen odotusten sekä valuuttahaasteiden takia", pohtii salkunhoitaja Ted Roberts.

Salkunhoidon johtaja Juhani Lehtosen mukaan osakemarkkinoiden näkymät ovat tällä hetkellä hyvät, vaikka osakkeet eivät ole halpoja. Siksi myös osakepainon nosto toukokuulle tultaessa oli perusteltu.

"Euroopassa on nähtävissä myönteistä virettä, mitä tulee yritysten tuloksenteko- ja osingonmaksukykyyn", Lehtonen sanoo.

"Valuuttaefekti yritysten tuloksissa on tällä hetkellä suuri."

"Tulokset ja liikevaihto kasvavat – yrityksillä menee itse asiassa ihan hyvin, vaikka edelleen ollaankin alle vuoden 2007 tason. Valuuttaefekti yritysten tuloksissa on tällä hetkellä suuri, ja se heikentää tuloksia. Tämä toivottavasti tulee jossain vaiheessa kääntymään", Roberts lisää.

"Usko yritysten tulosten kasvuun on lähtökohta. Muuten ei ole edes suhteellisesti järkevää maksaa osakkeista korkeita kertoimia. USA:ssa on nähty jo tuloskasvua, mutta Euroopassa nousuvaraa olisi edelleen."

Markkinoilla on kuitenkin odotettu kuumeisesti, että Euroopan keskuspankki tekisi enemmän euron heikentämiseksi ja kilpailukyvyn lisäämiseksi.

"Nyt olisi tekojen aika. EKP:llä olisi työkalupakissaan keinoja elvyttämiseksi, kuten esimerkiksi keskuspankin oman talletuskoron vieminen negatiiviseksi (nyt 0 %) ja ehkäpä ohjauskoron lisälasku. Myös vakuusvaatimusten edelleen höllentäminen voisi tulla kysymykseen", Juhani Lehtonen sanoo.

#Nokia

Nokia julkaisi paljon odotetun uuden strategiansa ja osinkopaketin. Vastasiko yhtiön voitonjako odotuksia?

"Jatkossa Nokia tulee olemaan osake, joka pienen riskinottajan salkusta kannattaa ja pitää löytyä."

"Nokia antoi hyvän paketin. Kun laskee yhteen osingon ja osakkeiden takaisinoston, Nokia palauttaa markkina-arvostaan 16–17 % omistajille. Tämänkin jälkeen Nokian tase jää todella vahvaksi. Palautuspolitiikka oli oikein hyvä, sillä omistajat saivat osingon viime vuodesta, ekstraosingon sekä minimilupauksen ensi vuodelle. Ja tärkein kaikista oli osakkeiden takaisinosto, mikä palkitsee tulevaisuuden omistajia", Roberts sanoo.

"Nokian tulos tulee olemaan helpommin arvioitavissa, sillä patenttiliiketoiminta ja kartat tekevät tasaista ja jopa vahvistuvaa tulosta, ja epävakaa matkapuhelinliiketoiminta on myyty pois. Tuloksentekokyky ja tuloksen ympärillä liikkuvat spekulaatiot vaimenevat jatkossa", Roberts uskoo.

Robertsin mukaan Nokia oli ennen osake, jota oli vaikea omistaa pienellä riskinsietokyvyllä.

 

Mukana markkinan menossa? Salkunhoitomme tuoreimman näkemyksen saat Twitteristä.

Twiittien takana ovat Salkunhoidon johtaja Juhani Lehtonen sekä salkunhoitajat Christian Kock, Carolus Reincke ja Ted Roberts.

 

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä