Pinnalla syyskuussa: Katseet Kiinassa ja kotimarkkinoissa

10.9.2015 Kuvat: Tomi Parkkonen

Huolet Kiinan taloustilanteesta aiheuttivat suuria markkinaliikkeitä elokuun aikana. Miten tilanne vaikuttaa suomalaisiin yrityksiin? Lue, mitä salkunhoitajamme kertovat ajankohtaisista markkinatapahtumista.

Carolus Reincke

Carolus Reincke

#Kiina #osakkeet

Kiina heilutti suurimpia pörssejä maailmalla, kun huolet maan talouskasvusta yltyivät. Mandatum Lifen salkunhoitaja Carolus Reincke sanoo, että yksi merkittävä taustatekijä Kiinan aiheuttamassa markkinahermoilussa oli yllättävä valuuttaliike.

"Kiina devalvoi valuuttaansa ja sitä seurasi suuria markkinaliikkeitä. Päätöksen taustalla oli halu parantaa Kiinan kilpailukykyä ja viestii halusta itsenäistää Kiinan valuuttaa renmimbiä ja heikentää sitä suhteessa voimakkaasti vahvistuneeseen dollariin", Reincke sanoo.

Hintaheilunnan tuloksena osakemarkkinoiden arvostustasot ovat maltillistuneet. Sijoittajalle se voi tietää oston paikkoja.

"Huolet Kiinan talouskasvusta hinnoiteltiin markkinoilla todella nopeasti. Tilanne tuntui Pohjoismaissa asti ja nyt se on avannut myös mahdollisuuksia mm. Suomen osakemarkkinoilla", sanoo Mandatum Lifen salkunhoitaja Matias Rundgren.

"Euroopan ja USA:n talouskasvu ja yritysten tulokset ovat olleet vahvistumaan päin. Hintaheilunnasta huolimatta markkinan perusvire on hyvä", muistuttaa puolestaan Carolus Reincke.

Matias Rundgren

Matias Rundgren

#Suomi #osakkeet

Matias Rundgren muistuttaa, että pitkän aikavälin osakesijoittajalle hintaheilunta on hyvien osakkeiden kohdalla ennemmin mahdollisuus kuin riski.

"Nostimme suomalaiset osakkeet ylipainoon, sillä tuloskasvuodotukset ovat hyvällä tasolla ja kotimaisten osakkeiden hinnat ovat maltillistuneet", Rundgren sanoo.

Rundgren näkee, että suurten suomalaisten yritysten liiketoiminta hyötyy kansainvälisyydestä. Yhtiöt ovat myös sopeutuneet nopeasti Venäjän markkinoiden epävarmuuteen. Haasteet eivät ole vielä täysin ohi, mutta suurimmat tulosennusteiden laskut Venäjän osalta on jo mahdollisesti nähty.

"Viime vuonna monien suomalaisten yritysten liiketoiminta Venäjällä joutui mittaviin haasteisiin. Tänä vuonna lisähaasteita tulee Kiinan talouden hidastumisen osalta joko suoraan tai välillisesti, mutta yleensä vahvat yritykset vahvistuvat  entisestään näissä tilanteissa", Rundgren sanoo.

Mukana markkinan menossa? Salkunhoitomme tuoreimman näkemyksen saat Twitteristä.

Twiittien takana ovat Salkunhoidon johtaja Juhani Lehtonen sekä salkunhoitajat Janne Holtari, Samuli Outinen, Carolus Reincke, Matias Rundgren ja Kristian Nihtilä.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä