Sijoitusmarkkinat: Pinnalla syyskuussa

11.9.2014

Euroopan keskuspankki kertoi syyskuun alussa lisäävänsä elvytystä, mikä luo positiivisempia näkymiä Eurooppaan. Lue, mitä salkunhoitajamme kertovat ajankohtaisista markkinatapahtumista.

#Venäjä #osakkeet #volatiliteetti

"Osakemarkkinoilla oli värikäs elokuu, kun geopoliittisten riskien kiristyminen johti aiempaa kovempaan markkinaliikehdintään", kertoo Mandatum Lifen salkunhoitaja Carolus Reincke.

"Elokuussa nähtiin oikeastaan ensimmäinen suurempi markkinareaktio puoli vuotta kestäneen Venäjä-Ukraina -konfliktin aikana. Markkinat laskivat ensin 5 % ja nousivat pian takaisin. Konfliktista ja sitä seuranneista pakotteista johtuen muutamat suomalaisyritykset ovat olleet kovilla", kertoo Mandatum Lifen salkunhoitaja Ted Roberts.

EKP:n elvytyksen toivotaan heikentävän euroa ja antavan kauan odotetun kilpailuedun yrityksille.

Venäjä-liiketoiminta on kärsinyt esimerkiksi Nokian Renkaiden osalta.

"Mikä oli aluksi häntäriski, onkin nyt realisoitunut heikentyneiksi tuloksiksi", Roberts jatkaa.

#Keskuspankit #euro #tuloskasvu

Talousdata Yhdysvalloista yllätti positiivisesti elokuussa.

"USA:ssa keskuspankki on ajamassa alas elvytysohjelmaa, mutta Euroopassa kaasua ollaan vasta lisäämässä", Reincke sanoo.

EKP:n elvytyksen toivotaan heikentävän euroa ja antavan kauan odotetun kilpailuedun yrityksille.

"Euro on ollut liian vahva oikeastaan kaikkia valuuttoja vastaan. Se ei ole suinkaan johtunut Euroopan hyvästä pärjäämisestä vaan siitä, että muut suuret keskuspankit elvyttivät Eurooppaa voimakkaammin hyvin pitkään ja heikensivät valuuttojaan sitä kautta", Ted Roberts sanoo.

"Euroopassa kaasua ollaan vasta lisäämässä"

Heikompi euro ei kuitenkaan yksinomaan auta kasvun aikaansaamisessa, sillä yritysten tuloskehitys on edelleen heikko verrattuna Yhdysvaltoihin.

"Orastavaa kasvua on odotettu pitkään, mutta turhaan. Myös Itä-Euroopan konfliktit rasittavat talouskasvun aikaansaamista", Roberts sanoo.

Reincke korostaa, että Itä-Euroopan konfliktista huolimatta osakkeet ovat neutraalipainossa syyskuuhun tultaessa.

"Osakkeet ovat korkomarkkinoihin verrattuna houkuttelevampia. Vahvat osingonmaksajat vetävät edelleen sijoittajia puoleensa", Reincke sanoo.

 

Mukana markkinan menossa? Salkunhoitomme tuoreimman näkemyksen saat Twitteristä.

Twiittien takana ovat Salkunhoidon johtaja Juhani Lehtonen sekä salkunhoitajat Christian Kock, Kristian Nihtilä, Carolus Reincke ja Ted Roberts.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä