Pinnalla elokuussa

14.8.2014

Odotukset USA:n keskuspankin Fedin korkopolitiikan muuttumisesta sai sijoittajat lunastamaan high yield -sijoituksiaan Yhdysvalloissa. Osakemarkkinoilla hyviä uutisia kantautui Kiinasta, mutta Euroopassa markkinatunnelmia synkisti geopolitiikan kiristyminen. Lue, mitä salkunhoitajamme kertovat ajankohtaisista markkinatapahtumista.

#Yrityslainat #korot

"Odotukset Fedin toimista sekä mahdollisesta korkotason noususta sai aikaan ennätysmäisiä lunastuksia Yhdysvaltojen high yield -markkinalla. Sen sijaan pohjoismainen yrityslainamarkkina on ollut hyvin rauhallinen", kertoo Mandatum Lifen salkunhoitaja Kristian Nihtilä.

"Myös poliittinen riski on painanut sijoittajien tunnelmia. Lähi-idän kiristynyt tilanne sekä hiljattain asetetut Venäjä-pakotteet ovat synkistäneet joidenkin yritysten näkymiä", lisää Mandatum Lifen salkunhoitaja Christian Kock.

Nihtilän mukaan pohjoismaisen yrityslainamarkkinan arvostustaso on edelleen houkutteleva ja edullinen yleiseurooppalaisiin ja amerikkalaisiin high yield -markkinoihin nähden.

Pohjoismaisen yrityslainamarkkinan arvostustaso on edelleen houkutteleva.

Nihtilä muistuttaa, että korkoriskin suhteen on myös syytä olla tarkkana.

"Tilanne on keskuspankkipolitiikkaa tarkasteltaessa eri Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Fed on ajamassa elvytysohjelmaansa alas, mutta EKP on valmiuksissa elvyttää vielä lisää."

#Osakkeet #Venäjä

Joidenkin kehittyvien talouksien ja erityisesti Kiinan osakemarkkinat olivat vahvassa vedossa kesän aikana.

"Varoja on virrannut muun muassa Latinalaisen Amerikan osakemarkkinoille", sanoo Christian Kock.

Kehnompia talousuutisia on kantautunut Euroopasta, kun osakekurssit laskivat oikeastaan kaikkialla Euroopassa Venäjä-pakotteiden vetämänä.

"Venäjän tilanne vaikuttaa myös moniin suomalaisiin yhtiöihin."

"Euroopassa pakotteet ovat painaneet tuloksia ja sitä kautta osakemarkkinanäkymiä.  Venäjän tilanne vaikuttaa myös moniin suomalaisiin yhtiöihin, kuten Nokian Renkaisiin, Oriolaan, Tikkurilaan ja Stockmanniin, mutta nyt myös elintarvikeyrityksiin. Lisäksi vuoden aikana voimakkaasti heikentynyt rupla haittaa venäläisten kulutusta", Kock kertoo.

Kockin mukaan Venäjän pakotteisiin on reagoitu markkinoilla yllättävän voimakkaasti.

"Ensi vuoden tuloksiin on ladattu aika paljon kasvuodotuksia. Kriisin jatkuminen aiheuttaa sen, että näkymiä joudutaan pian taas laskemaan", Kock sanoo.

 

Mukana markkinan menossa? Salkunhoitomme tuoreimman näkemyksen saat Twitteristä.

Twiittien takana ovat Salkunhoidon johtaja Juhani Lehtonen sekä salkunhoitajat Christian Kock, Kristian Nihtilä, Carolus Reincke ja Ted Roberts.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä