Markkinakatsaus Live

Pienyhtiöt hintavertailussa

13.9.2017

Poimimme kuukausittaisesta viidentoista minuutin Markkinakatsaus Live-lähetyksestä yhden ajankohtaisen teeman. Linkki koko katsaukseen on jutun lopussa. Salkunhoitajat Topias Kukkasniemi ja Ville Varpula käyvät tällä kertaa läpi, missä päin maailmaa pieniin yrityksiin on syytä edelleen kiinnittää huomiota.

"Siirryimme elo-syyskuun vaihteessa varovaisempaan positioon osakesijoitusten osalta. Allokaatiomuutos toteutettiin myymällä pienyhtiöitä globaalisti", kuvaa salkunhoitaja Topias Kukkasniemi.

Muutoksen taustalla on kohonnut arvostustaso. Etenkin USA:ssa pienyhtiöiden arvostustasot nousivat suhteellisen paljon markkinoiden hinnoitellessa odotuksia presidentti Trumpin mahdollisesta finanssielvytyksestä. Sittemmin odotukset ovat hälvenneet.

"Pienyhtiöt reagoivat markkinamuutoksiin suuria yhtiöitä herkemmin, minkä takia muutos haluttiin tehdä nimenomaan pienyhtiöiden kautta."

Eurooppalaisten pienyhtiöiden tilanne on kuitenkin houkuttelevampi. Euroopassa pienyhtiöiden arvostustasot ovat lähempänä markkinan keskiarvoa. Sen lisäksi eurooppalaisten pienyhtiöiden arvostustasot ovat absoluuttisesti amerikkalaisia verrokkejaan alempana.

Tuoreessa Markkinakatsaus Live -lähetyksessä esiintyvät salkunhoitajat Topias Kukkasniemi ja Ville Varpula.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä