Palkittu-podcast

Palkka-avoimuus vaatii muutakin kuin avoimet palkat

6.8.2018

Avointa palkkaviestintää on vähintäänkin se, että työntekijät tietävät, millä perusteella palkat määräytyvät. Vincit on mennyt askeleen pidemmälle ja avannut yrityksen koko palkkatiedot kaikkien nähtäväksi. Palkittu-podcastissa vieraana Vincitin perustaja Mikko Kuitunen.

Noin viisi vuotta sitten Mikko Kuitunen esitti Vincitin henkilöstöjohtajalle toiveen. Hän haluaisi luoda palkkamallin, jossa palkat ovat rakenteellisesti ja toisiinsa verrattuna niin hyviä, että ne voidaan julkistaa. Tällöin palkoista ei ainakaan tarvitsisi kiistellä.

Yhteistä kehikkoa oikeudenmukaisen palkitsemisen parametreille ei heti löytynyt, mutta palkat päätettiin avata. Matkalle avoimuutta kohti mahtui monta haastetta ja paljon kohua. Julkistuspäivään valmistauduttiin sisäisesti hyvin, mutta reaktiot – tai niiden puute – yllättivät.

Miten avaaminen käytännössä tehtiin? Ovatko kaikkien palkat nyt todella julkisia? Miten palkkakeskustelut ovat yrityksessä muuttuneet? Voisiko avoin palkkamalli toimia suuryrityksessä?  Näitä kysymyksiä Kuituselle esittää palkitsemisen asiantuntija Johanna Maaniemi.

Vincitin tavoite on, että sillä on huomenna tyytyväisemmät työntekijät ja asiakkaat kuin tänään. Palkkakeskusteluihin käytetään paljon aikaa ja kollegoilla on merkittävä rooli palkankorotuksista päättämisessä. Ohjelmistoalan osittain ylikuumentuneillakin palkkamarkkinoilla avoin malli aiheuttaa välillä Vincitille myös haasteita. Miten niistä selvitään? Kuuntele Palkittu-podcast.

Mikon ohjenuora palkitsemiseen

Hoida palkkauksen perusteet hyvin ja ole rehellinen, sillä jonain päivänä tiedot saattavat joka tapauksessa olla julkisia.

Kuuntele podcast:

iTunes Podcast
Spotify

Palkittu on ainoa suomenkielinen palkitsemista käsittelevä podcast. Podcastissa Mandatum Lifen alan huippuasiantuntijat jakavat uusimman tutkitun tiedon, parhaat käytännöt ja yritysmaailmasta jo saadut opit yhdessä mielenkiintoisen vieraan kanssa. Podcastista kuulija saa ratkaisuja palkitsemisen toteuttamiseen: miten se tukee yrityksen strategiaa ja tavoitteita, vaikutukset ovat halutunlaisia ja investoinnista saa kaiken hyödyn irti.

#palkittu

Tilaa uutiskirje

Haluan tilata palkitsemisen kuukausittaisen uutiskirjeen.

Kiitos tilauksesta!

Täytäthän ensin sekä nimesi että sähköpostiosoitteesi.

Lomakkeen lähettämisessä tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä