Palkittu-podcast

Palkitseminen syö yrityskulttuurin aamupalaksi

22.3.2018

Palkittu-podcastin ensimmäisessä jaksossa pohditaan, miten yrityskulttuuri ja palkitseminen sovitetaan yhteen ja miten palkitseminen luo yrityksen kulttuuria. Entä miksi ja milloin palkitseminen ei toimi? Mitkä ovat yrityksen kulttuurin ja strategian näkökulmista toimivan palkitsemisen kulmakivet?

Ensimmäisen jakson vetäjänä on Mandatum Lifen palkitsemispalveluiden liiketoimintajohtaja Kiisa Hulkko-Nyman ja vieraana Mehiläisen henkilöstöjohtaja Anu Kolari.

Kolme vinkkiä onnistua palkitsemisessa niin, että se tukee yrityskulttuuria ja strategiaa?

1. Lähtökohta on se, että jokaisella yrityksellä on oma kulttuurinsa ja strategiansa. Yrityksen johdon on tunnistettava ne ydinasiat, jotka mahdollistavat onnistumisen ja kiinnittää palkitseminen niiden toteutumiseen.

2. Usein palkitsemisen kehittämisessä käytetään paljon aikaa miettiessä palkitsemisen malleja ja rakennetta. Niiden lisäksi pitäisi miettiä miten mallista viestitään henkilöstölle niin, että kaikki tietävät mihin palkitseminen perustuu. Ja ehdottomasti on varmistettava palkitsemiseen liittyvien toimintatapojen oikeudenmukaisuus. Sillä on ratkaiseva merkitys siihen, miten henkilöstö kokee valmiin malli tai päätöksen siitä, miten esimerkiksi palkkioita jaetaan.

3. Kehitä ja uudista rohkeasti.

Mitä kannattaa tehdä, jos haluaa tuhota yrityskulttuurin palkitsemisella?

1. Älä kiinnitä huomiota toiminta- tai menettelytapoihin. Toimi mahdollisimman epäjohdonmukaisesti ja epäeettisesti: tee virheitä äläkä korjaa niitä.

2. Kun kerran luot palkitsemisen mallin, anna sen elää omaa elämäänsä ja toivo parasta. Palkitse asioista, jotka ovat ennen olleet tärkeitä.

3. Älä kerro henkilöstölle mitään palkitsemisen asioista. Levitä huhuja ja anna henkilöstön kertoa väärää tietoa eteenpäin. Varmista, että kaikki viestintäkanavat ovat suljettuja.

Kuuntele podcast:

iTunes Podcast
Spotify

Palkittu on ainoa suomenkielinen palkitsemista käsittelevä podcast. Podcastissa Mandatum Lifen alan huippuasiantuntijat jakavat uusimman tutkitun tiedon, parhaat käytännöt ja yritysmaailmasta jo saadut opit yhdessä mielenkiintoisen vieraan kanssa. Podcastista kuulija saa ratkaisuja palkitsemisen toteuttamiseen: miten se tukee yrityksen strategiaa ja tavoitteita, vaikutukset ovat halutunlaisia ja investoinnista saa kaiken hyödyn irti.

#palkittu

Tilaa uutiskirje

Saat sähköpostiisi kerran kuussa uusimmat artikkelit henkilöstön eläkeasioista ja palkitsemisesta.

Kiitos tilauksesta!

Täytäthän ensin sekä nimesi että sähköpostiosoitteesi.

Lomakkeen lähettämisessä tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä