Jätä ego nurkkaan – organisaatiokulttuuria Vincitin tyyliin

11.10.2017 Kuvat: Vincit, iStockphoto

’Johtajan bonarit riippuu tämän projektin onnistumisesta’, kuuli ohjelmistoyritys Vincit Coop Oy:n toimitusjohtaja Teemu Uotila sanottavan. Huono motivaatiotekijä koodarille, Uotila ajatteli. Organisaation pitäisi tukea yksilön motivaation löytämistä.

”Organisaation pitää osoittaa, mikä arvolupaus tekemisen taustalla on”, Uotila sanoo.

Teemu Uotila

Teemu Uotila

Kasvu ei ole itseisarvo – se on lopputulos

Kuulostele, ymmärrä ja mahdollista ihmisten unelmat, jos ne ovat linjassa organisaation intressien kanssa, Uotila aloittaa. Kun yksilö voi hyvin, firma voi hyvin. Vincitillä on varaa puhua asiasta. Yhtiö on valittu Euroopan parhaaksi työpaikaksi 2016. Liikevaihdon kasvu oli vuonna 2016 reilut 20 prosenttia. Henkilöstömäärä on kasvanut yhtiön perustamisen jälkeen 2007 yli kolmensadan.

”Kasvu ei ole itseisarvo. Me uskomme, että löytämällä parhaat tyypit meille töihin, kasvu on lopputulos”, Uotila sanoo.

Vincitissä ollaan valmiita kokeilemaan uusia johtamis- ja palkitsemismalleja. Onnellisuus on subjektiivista ja sen takia henkilöllä täytyy olla mahdollisuus siihen itsekin vaikuttaa.

Ihmislähtöistä palkitsemista

Vincitin panostus yrityskulttuuriin näkyy myös palkitsemisessa. Yhtiö on tullut tunnetuksi palkka-avoimuudestaan sekä tietysti Great Place to Work-tutkimuksen kärkisijasta kolmena vuotena.

”Haluamme pitää mallimme yksinkertaisina. Tavoitteenamme on olla ihmislähtöinen. Olemme koko olemassaolomme ajan panostaneet erityisesti kahteen asiaan: henkilöstö- ja asiakastyytyväisyyteen”, Uotila sanoo.

”Henkilöstö saa keksiä palkinnot ja palkitsemismetodit itse – yritykselle jää tehtäväksi tarkistaa, että ne ovat jollain tapaa yhteneväiset organisaation intressien kanssa”, Uotila jatkaa.

Vaikutusmahdollisuudet omassa työssä houkuttelevat Uotilan mielestä hyviä talentteja töihin.

”Haluamme, että ihmiset ilmaisevat mielipiteensä. Motivaatio osallistua johonkin projektiin johtaa aina parempaan työn jälkeen. Siksi projekteihin otetaan myös sillä perusteella mukaan, haluaako siihen vai ei.”

Teemu Uotila oli puhumassa FIBSin Monimuotoisuusverkoston vuosiseminaarissa 4.10., jonka teemana oli vastuullinen palkitseminen.

Lue myös, miten Vincit toteutti palkka-avoimuuden

Tilaa uutiskirje

Saat sähköpostiisi kerran kuussa uusimmat artikkelit henkilöstön eläkeasioista ja palkitsemisesta.

Kiitos tilauksesta!

Täytäthän ensin sekä nimesi että sähköpostiosoitteesi.

Lomakkeen lähettämisessä tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä