Onko henkesi todella turvattu?

13.6.2014

Henkivakuutus ei hyödytä, jos se ei kata oikeita riskejä tai korvaussumma jää liian pieneksi. Kolme esimerkkiä auttaa hahmottamaan yrittäjän, ammattijohtajan ja yrityksen avainhenkilön henkivakuutusturvan tarvetta.

Sopivan henkivakuutuksen valinta voi tuntua vaikealta: millainen korvaussumma on riittävä ja mikä on järkevä hinta vakuutuksesta? Kiireessä vakuutuksen haluaisi valita vaikkapa edullisen hinnan perusteella, mutta mielikuva turvatusta selustasta saattaa olla tällöin harhaanjohtava.

Tärkeimmät riskit voivat todellisuudessa olla kattamatta: sairaudet ovat syynä yli 90 %:iin kuolemantapauksista, joten henkivakuutuksen tulisi korvata tapaturmien lisäksi myös sairastumisesta johtuvat kuolemantapaukset. Vakuutuksesta saatavan korvaussumman pitäisi riittää turvaamaan läheisten toimeentuloa ja auttaa heitä selviytymään jäljelle jääneistä veloista tai perintöveroista. Lakisääteisen turvan eli työeläkkeenä maksettavan perhe-eläkkeen suuruus on käytännössä harvoin yli 50 % vakuutetun palkasta tai YEL-työtulosta.

Henkivakuutusta voidaan käyttää myös yritystoiminnan jatkuvuuden turvaamiseen. Henkilöriskien turvaaminen onnistuu helposti yrityksen kautta. Vakuutusturvan taso määritellään oman ja yrityksen tarpeiden ja tilanteen mukaan.

Kolme erilaista vakuutettua

1. Yrittäjä, mies 40 vuotta, puoliso, 2 alaikäistä lasta.

Yrittäjän kannattaa ottaa huomioon myös muut henkilöriskit, vakava sairastuminen ja työkyvyttömyys, jotka voidaan helposti turvata osana Yrittäjän Turva -pakettia.

2. Johtaja, mies  50 vuotta. IT-alan yritys työllistää 100 henkilöä, liikevaihto 10 milj. €. Aikuiset lapset, puoliso. Omistaa kaupunkiasunnon ja kesäasunnon sekä metsää. Yrityksen johtoryhmälle hankittu ryhmäratkaisuna riskiturvapaketti.

3. Kansainvälisen yrityksen suomalaisen tytäryhtiön avainhenkilö, nainen 35 vuotta. Avainhenkilöryhmällä henkivakuutukset ryhmäratkaisuna henkilöstöetuna.

Hintaesimerkit ovat suuntaa-antavia ja laskettu esimerkkihenkilöiden iän perusteella olettaen, että vakuutetun terveydentilasta ei aiheudu maksunkorotuksia ja vakuutus voidaan vakuutetulle myöntää. Vakuutusmaksuihin vaikuttavat vakuutetun ikä ja sukupuoli. Vakuutusmaksut nousevat vakuutetun iän myötä turvan voimassaoloaikana.

Laske itsellesi sopivan yrittäjän henkivakuutusturvan hinta »

Lue lisää henkilöriskivakuutuksista yrityksille »

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä