Näin siirrät lisäeläkevakuutuksen ulkomailta Suomeen

4.1.2017

Onko sinulla ulkomaisen työnantajan tarjoama eläkevakuutus ajalta, jolloin työskentelit ulkomailla? Tiesithän, että tarjoamme mahdollisuuden siirtää lisäeläkkeen Suomeen Mandatum Lifen hoitoon.

Suomalaisilla, jotka ovat työskennelleet ulkomailla, on usein työnantajan tarjoama lisäeläkevakuutus. Lisäeläkevakuutus kuuluu monen kansainvälisesti toimivan yrityksen palkitsemispolitiikkaan.

Lisäeläkevakuutuksessa työnantaja maksaa ulkomaiseen vakuutusyhtiöön eläkevakuutusmaksuja, joita työntekijä voi nostaa lisäeläkkeenä lakisääteiseen eläkkeen täydentämiseksi.

Ulkomailta takaisin palattaessa lisäeläke jää ulkomaiseen vakuutusyhtiöön ja se tulee nostettavaksi eläkeajan alkaessa sopimuksen mukaan.

”Tarjoamme ainoana suomalaisena toimijana mahdollisuuden siirtää ulkomaisen työnantajan tarjoaman lisäeläkkeen hoitamisen Suomeen”, sanoo myyntijohtaja Ville Porkka.

Miksi lisäeläkevakuutuksen siirto ulkomailta Suomeen kannattaa?

Kotimaahan takaisin muuttaessa lisäeläkesäästöjen siirtämistä suomalaisen vakuutusyhtiön hoitoon puoltaa useampi seikka.

”Asiakkaan kannalta on järkevää siirtää omat lisäeläkesäästöt suomalaisen vakuutusyhtiön hoitoon, jolloin asiakaspalvelu on lähellä ja palvelee kotimaisilla kielillä”, sanoo Porkka.

”Lisäksi kun siirrät eläkevakuutuksesi säästöt meille, sijoitusalan ammattilaisemme huolehtivat aktiivisesti varoistasi.  Voit myös halutessasi itse vaikuttaa tuotto-odotukseen tekemällä muutoksia sijoituskohteisiin. Kun eläkeaikasi alkaa, maksamme sinulle eläkkeenä kertyneet eläkesäästöt tuottoineen.” Porkka kertoo.

”Sijoituksia voi myös hoitaa verkkopalvelussamme omilla verkkopankkitunnuksillaan, mikä on asiakkaalle helppoa ja joustavaa”, Porkka lisää.

Miten siirto tapahtuu?

•    Kun haluat siirtää ulkomaisen lisäeläkkeesi Suomeen, ota meihin yhteyttä. Asiantuntijamme keskustelevat kanssasi nykyisestä ratkaisustasi ja kartoittavat sopimuksen sisällön.
•    Tarvitsemme lisäeläkkeen myöntäneeltä taholta nykyistä sopimustasi koskevan materiaalin, jonka vakuutusyhtiö luovuttaa ainoastaan sinulle.
•    Teemme kanssasi uuden lisäeläkevakuutussopimuksen
(Sesam -ryhmäeläkevakuutus, lue lisää »)
•    Me lähetämme vaadittavat asiakirjat kohdemaahan.
•    Uusi sopimuksesi tulee voimaan, kun rahat ovat siirtyneet ulkomailta meille.

Kauanko siirto kestää?

Jokainen ulkomailta tehtävä lisäeläkkeen siirto on omanlaisensa prosessi, johon vaikuttaa mm. eläkkeen myöntäneen maan laki, verotus ja sopimuksen sisältö. Käsittelyaika näiden läpikäymiselle ja selvittämiselle sekä tarvittavien dokumenttien saamiselle eri maista vaihtelee. Keskimääräinen käsittelyaika on n. 1–2 kk kohdemaasta riippuen.

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä »

 

 

 

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä