ML Vaihtovelkakirja seilasi tyynesti läpi epävakaan kesän

18.9.2014 Kuvat: Tomi Parkkonen

Euroopan osakemarkkinoilla nähtiin varsinkin elokuussa suuria liikkeitä Venäjän ja Ukrainan välisen konfliktin kiristymisen seurauksena. Euroopan yrityslainamarkkinoilla ja yleisillä vaihtovelkakirjamarkkinoilla tuotto oli lievästi pakkasella. ML Vaihtovelkakirja sen sijaan kesti rauhallisesti markkinaheilahtelut.

"ML Vaihtovelkakirjan tuotto on ollut Euroopan osakemarkkinaa huomattavasti tasaisempaa. Viimeaikaiset tapahtumat osoittavat hyvin vaihtovelkakirjojen kilpailuedun epävakaissa olosuhteissa. Historiallisesti tarkasteltuna vaihtovelkakirjat ovat osallistuneet osakemarkkinan nousuun selvästi voimakkaammin kuin niiden laskuun", kertoo Mandatum Lifen salkunhoitaja Kristian Nihtilä.

Viimeaikaiset tapahtumat osoittavat hyvin vaihtovelkakirjojen kilpailuedun epävakaissa olosuhteissa.

Sijoituskohteiden monipuolinen tarkastelu on vaihtovelkakirjalainamarkkinoilla äärimmäisen tärkeää. Vaihtovelkakirjalainojen ehdot on tunnettava hyvin ja on kyettävä arvioimaan niiden ominaisuudet niin osake- kuin yrityslainan näkökulmasta.

"Juuri onnistuneiden yhtiö- ja lainavalintojen ansiosta ML Vaihtovelkakirja on ottanut ensimmäisen vuoden aikana kaulaa vertailuindeksiin. Esimerkiksi Nokia on tuottanut salkkuun erinomaisesti", Nihtilä sanoo.

Keskuspankkipolitiikka kirkastaa muuten sumuista syksyä

Syksyyn tultaessa sijoitusmarkkinoiden näkymät ovat olleet sumuiset varsinkin geopoliittisten riskien takia. Näkymiä kirkasti Euroopan keskuspankin elvyttävämpi politiikka; EKP yllätti markkinat syyskuussa korkopäätöksellään sekä arvopapereiden osto-ohjelmallaan. Lisääntyvän elvytyksen odotetaan tukevan Euroopan osakemarkkinakehitystä.

"Myös heikkenemistrendissä oleva euro luo mahdollisuuksia vientiyrityksille. Korkojen ollessa alhaalla osakemarkkinoiden tuottavuus korostuu sijoituskorissamme. Euroopan näkymien kohentuminen ja varsinkin euron heikentyminen ei ole ollut menestyksen edellytys, mutta tarjoaa toki mukavan lisän syksyyn tultaessa", Nihtilä pohtii.

Yksivuotias ML Vaihtovelkakirja päihitti markkinan

ML Vaihtovelkakirjan ensimmäinen toimintavuosi on nyt takana ja kori tuotti ensimmäisen 12 kuukauden aikana +6,2 % (Exane ECI Europe -indeksi +5,0 %).

ML Vaihtovelkakirjan historiallinen arvonkehitys aloittamishetkestä 10.9. alkaen (9.9.2014 tilanteesta). Sijoituskorin ensimmäisen 12 kuukauden tuotto on +6,2 %. Sijoituskorin historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta. Lähde: Bloomberg.

ML Vaihtovelkakirjan historiallinen arvonkehitys aloittamishetkestä 10.9. alkaen (9.9.2014 tilanteesta). Sijoituskorin ensimmäisen 12 kuukauden tuotto on +6,2 %. Sijoituskorin historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta. Lähde: Bloomberg.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä