WWF:n vinkit ilmastoriskin huomioimiseen sijoitussalkussa

14.8.2018 Johanna Immonen Kuvat: iStock Photo

Sijoittaja voi huomioida ilmastoriskin omassa sijoitussalkussaan konkreettisten toimenpiteiden avulla. WWF Suomi on siivonnut sijoituksistaan pois kaikki järjestön arvojen vastaiset yritykset ja toimialat.

Ilmastoriskin huomioivan sijoitussalkun muokkaaminen alkaa sijoitussuunnitelmasta, jossa on noteerattu vastuullisuusasiat. Sijoitussuunnitelman avulla sijoittaja voi tehdä arvojensa ja tavoitteidensa mukaisia sijoituspäätöksiä.

Lue lisää eri sijoitusstrategioista: Sijoittaja voi suojautua ilmastoriskiltä monilla eri tavoilla »

Sijoittajan on tärkeää kerätä tietoa ja arvioida eri omaisuuslajien ilmastoriskejä. Parhaiten tietoa on saatavilla osakkeiden ja yrityslainojen kohdalla, mutta myös joukkovelkakirjojen ja vaihtoehtoisten sijoitusten osalta saatavilla olevan tiedon ja arviointien määrä on kasvussa. Tiedonkeruussa kannattaa hyödyntää myös yhteistyökumppaneita.

Sijoitussuunnitelman toteutumista mitataan ja seurataan säännöllisin väliajoin, jolloin varmistetaan kehitys suhteessa asetettuun tavoitteeseen. Suunnitelma on hyvä päivittää tarkoituksenmukaiseksi, mikäli korjattavaa ilmenee.

WWF:n salkku mukailee järjestön arvoja

WWF on tehnyt sijoitussalkkuunsa konkreettisia muutoksia poissulkemalla salkusta sijoitussuunnitelman kannalta epäsopivat yhtiöt ja toimialat sekä toisaalta suosimalla ympäristön kannalta kestävällä tavalla toimivia yrityksiä.

Tarkoituksena on toimia esimerkkinä erityisesti suurille institutionaalisille sijoittajille, kuten yliopistoille, kunnille, kaupungeille, säätiöille ja palkansaajajärjestöille mutta myös kotitalouksille.

 

Katso videolta WWF Suomen ilmastoasiantuntija Kaarina Kollen esimerkit, kuinka ilmastovastuullisuus huomioidaan WWF:n sijoitussalkussa. Apuna oman sijoitussalkun ilmastoriskin huomioimisessa voi käyttää WWF Suomen, Sitran ja Mandatum Lifen julkaisemaa Sijoittajan opas ilmastoriskien hallintaan »

Tilaa uutiskirje

Haluan tilata sijoittamisen kuukausittaisen uutiskirjeen.

Kiitos tilauksesta!

Täytäthän ensin sekä nimesi että sähköpostiosoitteesi.

Lomakkeen lähettämisessä tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä