Mikael Pernfors tähdittämässä senioreiden MM-kisoja Helsingissä

29.6.2016

Ruotsin Mikael Pernfors on todellinen tennislegenda. Hän on saavuttanut ammattilaisurallaan kolme ATP-turnauksen voittoa ja rankingissa sijan 10. Tällä viikolla hänet nähdään pelaamassa Helsingissä senioreiden MM-kisoissa. Pernfors kertoo kuulumisistaan kisojen alla.

Mikael Pernfors

Mikael Pernfors

Vaikka ammattilaisura on Mikael Pernforsilla (s. 1963) jo takanapäin, veri vetää edelleen kilpailuiden pariin. Tämä on myös syy, miksi hänet nähdään mukana Helsingin turnauksessa.

”Nautin pelaamisesta. MM-turnauksessa parasta on, että pääsen haastamaan itseäni kilpailuhenkisessä turnauksessa”, Pernfors kertoo.

Vaikka Pernforsin elämä kuluu edelleen tenniksen parissa näytösotteluiden ja edustustilaisuuksien täyttäessä kalenterin, hänen harjoittelunsa lajin parissa ei enää ole yhtä tavoitteellista kuin ammattilaisvuosina. Pelaaminen tulee selkäytimestä.

”Enää en oikeastaan harjoittele tennistä ammattimaisesti. Nykyään laji toimii hyvänä tapana pysyä kunnossa ja virkeänä.”

 ”Jos vielä voittaisin, se olisi tietenkin pelkkää plussaa.”

Pelaamista riittää, sillä kesä on Pernforsilla kiireistä aikaa. Kesää rytmittää kaiken kaikkiaan seitsemän eri tennistapahtumaa.

Aina kun mahdollista, Pernfors lähtee mukaan myös senioriturnauksiin. Niissä parasta ovat rento pelihenki ja tunnelma. Tällä viikolla hänet nähdään pelaamassa Helsingin MM-turnauksessa M50-luokassa, jonka maailmanmestaruuden hän voitti vuonna 2014 Yhdysvalloissa.

”Aikataulujen yhteensovittaminen on tärkeää. Haluan, että aikaa jää myös kodille ja perheelle”, hän kertoo.

Pernforsin ja muiden kansainvälisten senioripelaajien MM-kilpailuja voi seurata Talissa lauantaihin 2.7. asti. Pernforsin tavoitteena Helsingissä on viettää mukava turnaus.

”Tavoitteena on pelata ilman loukkaantumisia. Jos vielä voittaisin, se olisi tietenkin pelkkää plussaa”, Pernfors hymyilee.

Pernforsin ura yliopistosta maailman huippukentille

  • Pernfors löi läpi tiensä tennismaailmaan vasta Georgian yliopistossa
    Yhdysvalloissa suoritettujen yliopisto-opintojen jälkeen.

  • 80-luvun puolivälissä alkaneella ammattilaisurallaan Pernfors voitti kolme American Tennis Professionals -turnausta (Los Angelesissa 1988,
    Scottsdalessa 1989 ja Montrealissa 1993).

  • Hänen ammattilaisuransa kohokohtana voidaan pitää pääsyä finaaleihin Ranskan avoimissa 1986, jolloin hän hävisi kolmessa erässä silloiselle maailman ykköselle,
    Ivan Lendlille. Samana vuonna Pernfors oli ATP-rankingissa sijalla 10.

Mandatum Life on ITF Scandinavian EB Championships -tenniskilpailun pitkäaikainen yhteistyökumppani. Tämä yksi pohjoismaiden suurimpiin senioritennisturnauksiin lukeutuva kilpailu järjestetään seuraavan kerran 1.-7.8. Hangossa. Virittäydy Hangon tunnelmaan ennen kilpailua Facebookissa www.facebook.com/ItfScandinavianEbChampionship/

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä