Markkinakatsaus Live

Euroopan osakemarkkinoilla nousuvaraa

15.12.2016

Euroopan osakemarkkinoiden näkymät ovat piristyneet ja lisäksi odotukset alueen talouskasvusta ovat nousussa. Samaan aikaan rahavirrat ovat alkaneet kääntyä korkomarkkinoilta kohti osakemarkkinoita.

”Vahvistunut dollari hyödyttää tällä hetkellä eurooppalaisia yhtiöitä, jotka ovat muutenkin vielä kaukana vuosien takaisista huipuistaan. Viimeksi kun Euroopan osakemarkkinat olivat huipussaan noin 10 vuotta sitten, markkina oli noin 40–50 prosenttia korkeammalla. Tuolloin dollarin kurssi oli 1,35 ja nykyään se on 1,06, eli tilanne on nyt vielä suotuisampi”, sanoo Mandatum Lifen osakejohtaja Janne Holtari.

Muutaman viime vuoden aikana USA:n osakemarkkinoille sijoittanut on hyötynyt dollarin vahvistumisesta.

”Noin kaksi kolmasosaa tuotoista on tullut valuutasta ja yksi kolmannes osakemarkkinoista.”

Holtarin mukaan Euroopan positiivista käännettä vauhdittaa, että markkinoihin vaikuttaneet poliittiset epävarmuustekijät alkavat jäädä taaksepäin.

”Markkinat käsittelivät Brexitin ja Italian äänestyksen lopulta suhteellisen nopeasti.”

Tuoreessa Markkinakatsaus Live -lähetyksessä esiintyvät Salkunhoidon johtaja Juhani Lehtonen ja osakejohtaja Janne Holtari.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä