Lähdetään nollasta ja kokeillaan

3.10.2014 (Päivitetty 31.8.2017) Anna Väre Kuvat: Marko Rantanen

"Työ on siunaus, joka näyttää kiroukselta", totesi kirjailija Maksim Gorki 1800-luvun puolivälissä.

Työ on siirtynyt pelloilta toimistoihin, ja yhä useampi ajattelee hyvää työpäivää flow-tilana, jossa aika kuluu kuin siivillä. Koska työ vie ainakin kolmanneksen elämästä, on sen mielekkyyttä syytä arvioida. Onko työ kutsumus vai kahle? Kysyimme yrittäjä Sara Nyyssölältä, mitä työ hänelle antaa ja mitä se merkitsee.

Sara Nyyssölä on yksi käytettyjä vaatteita myyvän We Started This -verkkokaupan (wst.fi) perustajista. Ystävistä koostuva viisihenkinen yrittäjäryhmä lanseeraa syksyllä laadukkaiden second hand -vaatteiden myyntiin suunnatun Remarket.fi-markkinapaikan. Kesän aikana palvelua on kehitetty Aalto yliopiston Entrepreneurship Societyn Summer of Startups -ohjelmassa.

Työssäni pääsen toteuttamaan itseäni, mutta se ei ole pääasia. Ensisijaista on, että meillä on kannattava liikeidea ja olen hyvä asioissa joita teen. Haluamme muuttaa ihmisten asenteita kuluttamista kohtaan. On hienoa, kun joku sanoo ostaneensa ensimmäistä kertaa jotakin käytettyä, vaikka on aiemmin suhtautunut ajatukseen negatiivisesti.

Pääsen myös jatkuvasti tekemään uusia asioita. Asenteemme on, että lähdetään nollasta ja kokeillaan. En esimerkiksi ollut kovin hyvä valokuvaaja, mutta koska emme voineet palkata valokuvaajaa, päätin opetella itse. Monessa firmassa tuskin annettaisiin samanlaisia mahdollisuuksia. Siksi uskon, että moni on täysin tietämätön omasta lahjakkuudestaan, kunnes kokeilee uutta.

We Started This -verkkokaupassamme on viisi perustajaa, ja yritys on vahvistanut ystävyyttämme. Meillä kaikilla on korkeat laatuvaatimukset, on helppo luottaa muiden hoitavan työnsä kunnolla. Kun näkee toisen käyttävän yhteiseen asiaan paljon aikaa ja energiaa, se herättää suurta kiitollisuutta ja kunnioitusta muita kohtaan.

Lähes kaikki mitä teen liittyy jollain tavalla työhön. En koe tarvetta erottaa työtä ja vapaa-aikaa toisistaan. On kuitenkin tärkeää poistua läppärin takaa ja tavata ihmisiä. Parhaat ideat syntyvät usein keskusteluista tuntemattomien kanssa, sillä tavallisesti ideoista puhutaan varsin samanhenkisen ryhmän sisällä.

"Uskon, että moni on täysin tietämätön omasta lahjakkuudestaan, kunnes pääsee kokeilemaan uutta."

Olen oivaltanut, että idea yksin ei riitä. On itsestä kiinni ryhtyä toimeen ja tehdä asiat mahdollisemman hyvin. Kun kerroimme liikeideastamme, monet suhtautuivat siihen epäilevästi. Päätimme kuitenkin toteuttaa idean ja esitellä sen valmiina. Sen jälkeen palaute on ollut hyvin positiivista.

Oivalsin, että jos joku näkee tietyn asian toteutuskelvottomana, se kertoo hänen rajoitteistaan, ei minun. Joskus uutta ruokaa pitää maistaa seitsemän kertaa ennen kuin siitä alkaa pitää. Samoin uudet liikeideat vaativat kypsyttelyä ihmisten mielissä.

Kasvaminen ei ole yrityksellemme itsetarkoitus, mutta toivon, että verkkokauppamme tarjoavat tulevaisuudessa todellisen vaihtoehdon uuden ostamiselle."

Lue koko artikkeli: Siunattu työ

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä