Kuinka sijoitan tuottoisasti ja vastuullisesti osakkeisiin?

6.4.2016 Marika Javanainen Kuvat: Tomi Parkkonen

Ongelma: Kuinka sijoitan tuottoisasti ja vastuullisesti osakkeisiin?

Ratkaisu: Etsitään markkinoilta yhtiöt, jotka ovat onnistuneet yhdistämään eettisesti korkeatasoisen liiketoiminnan vakaaseen arvonmuodostukseen. Mandatum Life on seulonut tällaista tarkoitusta varten suurimmista amerikkalaisista ja eurooppalaisista yrityksistä uuden sijoituskorin Mandatum Life Tulevaisuus Laatu Osakkeen, joka painottaa valinnoissaan vakaata kannattavuutta, markkinoita rauhallisempaa hintaheiluntaa sekä yhteiskunnan kannalta vastuullista toimintaa. Seulonnassa karsitaan pois myös yliarvostetut osakkeet. Vastuullisuusarviointi perustuu analyysiyhtiö Sustainalyticsin luokitteluun.

Vuosina 2010–2015 ML Tulevaisuus Laatu Osakkeen kehitys olisi ylittänyt vertailuindeksin kehityksen 62 prosenttiyksiköllä.

Mitä tapahtuu: Tulevaisuus Laatu Osake aloitti sijoittamisen joulukuussa 2015. Sijoituskoriin on hankittu muun muassa Adidaksen, Coca-Colan, Colgaten, Henkelin, Hennes & Mauritzin, Hugo Bossin, Nestlén, Siemensin ja Swisscomin osakkeita. Tavoitteena on ylittää pitkällä aikavälillä vertailuindeksin kehitys vertailuindeksiä vähäisemmällä arvonheilunnalla. Tulevaisuus Laatu Osakkeen sijoitusstrategialle tehty tuottosimulaatio osoitti, että vuosina 2010–2015 sen kehitys olisi ylittänyt vertailuindeksin kehityksen 62 prosenttiyksiköllä.

Mitä maksaa: Sijoituskorin hallinnointikulu on 1,5 prosenttia vuodessa.

Ongelman ratkaisi Mandatum Lifen salkunhoitaja Carolus Reincke.

Tilaa uutiskirje

Haluan tilata sijoittamisen kuukausittaisen uutiskirjeen.

Kiitos tilauksesta!

Täytäthän ensin sekä nimesi että sähköpostiosoitteesi.

Lomakkeen lähettämisessä tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä