Kolme erilaista tavoitetta, yksi sopimus

16.10.2014 Kuvat: iStockphoto

Tavoitteletko säästöilläsi tuottoa vai turvaa odottamattomien tilanteiden varalta? Sijoittaminen vakuutussopimuksessa tukee monenlaisia tavoitteita oman varallisuuden suunnitteluun ja hoitamiseen sekä läheisten taloudellisen turvan parantamiseen.

Jokaisen lähtötilanne on aina yksilöllinen, mutta alla olevat esimerkit auttavat hahmottamaan, kuinka voit tämänhetkisillä sijoituspäätöksillä pitää huolta myös läheisistäsi.

Kari

Ikä: 73 vuotta
Ammatti: eläkkeellä
Perhe: aviopuoliso, aikuiset lapset ja lapsenlapsia

"Olen maltillinen sijoittaja ja haluan siirtää omaisuuttani jälkipolville mahdollisimman tehokkaasti ja itse valitsemallani tavalla. Saan suurta eläkettä ja olen aina ollut perheeni pääasiallinen elättäjä. Haluan, että läheisilläni on mahdollisimman vaivatonta, kun minusta aika jättää."

Karin perheen taloudellisen tilanteen turvaaminen alkaa hyvästä perintösuunnittelusta ja testamentista. Koska ajatuksissa ovat lapset ja lapsenlapset ja heidän tulevaisuuden tavoitteiden tukeminen, Karille järkevä valinta karttuneen varallisuuden siirtämiseen on sijoitusvakuutus. Sijoitusvakuutuksen edunsaajat hän voi valita vapaasti, eli omaisuutta voi siirtää suoraan lapsenlapsille, jos aikuiset lapset perivät muuta omaisuutta ja alaikäisiä haluaa säästää perintöveroilta. Sijoitusvakuutuksessa korvaukset ovat lähiomaiselle verottomia 35 000 euroon asti. Sijoitusvakuutuksella voi halutessaan täydentää myös lesken taloudellista turvaa, sillä puolisolle korvauksesta on verotonta puolet, kuitenkin vähintään 35 000 euroa.

Henkivakuutus-
korvauksella läheiset selviävät paremmin myös perintöveroista.

Sijoitusvakuutuksessa sijoitat juuri sinulle sopivalla riskitasolla niitä asioita varten, jotka ovat sinulle tärkeitä. Sijoitat samalla läheistesi taloudelliseen huolettomuuteen, sillä sopimus sisältää aina myös henkivakuutuksen. Henkivakuutuskorvauksella voit helpottaa läheisten tilannetta silloin, kun arki on muutenkin vaikeaa. Korvaussumma maksetaan heti, eikä perheen tarvitse huolehtia taloudellisesta pärjäämisestään ennen pesänselvitystä ja varojen vapautumista. Läheiset saavat arvokasta aikaa ja joustoa käytännönasioiden järjestelemiseen.

Henkivakuutuskorvauksella läheiset selviävät paremmin myös perintöveroista, jotka saattavat yllättää suuruudellaan, jos perittävään omaisuuteen kuuluu kiinteää omaisuutta, kuten asunto tai kesämökki.  Jotta perheen ei tarvitse myydä omaisuutta tai ottaa lisälainaa, on tärkeää, että varallisuutta on käytössä silloin kun sitä eniten tarvitsee.

Tuula

Ikä: 40 vuotta
Ammatti: Fysioterapeutti
Perhe: puoliso ja lapsi

"Sijoitan pitääkseni yllä omaisuuteni arvoa ja säästääkseni pahan päivän varalle. Haluan päättää, kuinka paljon sijoitan ja kuinka usein, sillä välillä rahalle on muutakin käyttöä. Koska meillä on asuntolainaa, haluan, että rahaa on sivussa, jos jotain odottamatonta sattuisi."

Pankkitili ei tarjoa suojaa inflaatiolta ja siksi säännöllinen kuukausisijoittaminen on viisas ratkaisu. Säästää voit haluamallasi summalla ja niin usein kuin haluat.

Sijoitusvakuutus sisältää aina henkivakuutusturvan, jonka korvaussumma maksetaan edunsaajalle kuolemantapauksen sattuessa.

Esimerkiksi 250 euron kuukausisijoituksen arvo on 10 vuoden jälkeen yli 37 000 euroa verojen jälkeen (perustuu 2014 verotukseen, oletuksena 30 % veroprosentti ja 6 % vuosittainen tuotto). Sijoitettu pääoma 30 000 euroa karttuu huomaamatta ja sen arvo nousee sijoitusajan pidetessä huomattavasti.

Taloudellinen selkänoja on ensisijaisen tärkeää silloin, kun elämä suistuu raiteiltaan. Esimerkiksi lainanlyhennyksistä selviäminen voi muuttua lähes mahdottomaksi, jos puoliso kuolee. Sijoitusvakuutus sisältää aina henkivakuutusturvan, jonka korvaussumma maksetaan edunsaajalle kuolemantapauksen sattuessa.

Heikki

Ikä: 55 vuotta
Ammatti: It-yrityksen myyntijohtaja
Perhe: avopuoliso ja aikuiset lapset aikaisemmasta avioliitosta

"Olen kokenut sijoittaja ja haluan sijoituksilleni hyvää tuottoa, mutta myös hajauttaa salkkuani järkevimmällä mahdollisella tavalla. Haluan seurata sijoituksieni kehitystä ja arvostan aktiivista markkinanäkemystä sijoituspäätöksieni tueksi. Sijoitettavaa varallisuutta on kertynyt paljon ja arvostan verotuksellisesti järkevää ratkaisua. Haluan varmistaa myös avopuolisoni taloudellisen turvan, jos minulle jotain sattuisi."

Sijoitusvakuutus sopii erityisesti sijoittajalle, joka arvostaa hallinnollisesti ja verotuksellisesti järkevää sijoittamista. Säästöjä voi vaihtaa kuluitta sijoituskohteesta toiseen ilman veroseuraamuksia ja silloin, kun itselle parhaiten sopii. Syntynyttä tuottoa verotetaan pääomatulona vasta, kun tuottoa aletaan nostaa ulos sopimuksesta. Varallisuutta kasvatetaan ilman jatkuvaa kirjanpitoa, eikä sijoituskohteiden vaihtoja tarvitse erikseen ilmoittaa veroilmoituksessa.

Avopuolison taloudellista turvaa voi parantaa esimerkiksi sijoitusvakuutuksen edunsaajamääräyksillä tai testamentilla. Asumisoikeuden jatkumisen vuoksi on hyvä tehdä käyttöoikeustestamentti, joka takaa leskelle määräaikaisen tai elinikäisen asumisoikeuden yhteiseen kotiin.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä