Kokonaisvaltaista varainhoitoa

Ennakoiminen luo turvallisuutta

15.1.2014

Sijoituspäätösten tekeminen ja varallisuuden hoitaminen verotuksellisesti järkevästi vaatii asioiden jatkuvaa seuraamista, sillä varallisuuteen ja verotukseen liittyvä lainsäädäntö on muuttunut viime vuosina tiheään.

Seppo Mikkola

Seppo Mikkola

Vuoden alusta voimaan tulleet veromuutokset ovat hyvä esimerkki siitä, että varsinkin sijoittamiseen ja verotukseen liittyviin kysymyksiin perehtyminen vie oman aikansa. Mandatum Lifen tytäryhtiön Innovan Senior Legal Counsel Seppo Mikkolan mukaan varallisuuden suunnitteluun haetaan apua paitsi verotukseen, myös koko elämäntilanteeseen liittyen.

"Omien tavoitteiden toteuttamiseen liittyvät veroseuraamukset on selvitettävä, jotta taloudellisesti kannattavimman vaihtoehdon valitseminen olisi mahdollista. Useimmiten tavoitteena ei kuitenkaan ole verojen minimoiminen, vaan kyse on jo valittuun toimintatapaan ja tavoitteiden toteuttamiseen liittyvien veroseuraamusten ennakoimisesta ja varautumisesta", Mikkola korostaa.

Miten juridinen neuvonta ja varallisuuden hoitaminen liittyvät toisiinsa?

Oman varallisuuden hoitamiseen järkevimmällä mahdollisella tavalla vaikuttaa kaksi keskeistä tekijää – kulloinkin voimassa oleva lainsäädäntö ja oma elämäntilanne. Asiantuntijan tehtävänä on konkretisoida mahdollisuudet ja riskit, joita muutokset lainsäädännössä tai omassa elämäntilanteessa voivat aiheuttaa.

Neuvonnan kohteena ovat varallisuus-
suhteet, ei ainoastaan sijoitusvarallisuus.

"Apua haetaan siihen, miten turvata varojen säilyminen suvussa avioerotilanteessa tai miten hallinnoida lapsille luovutettua varallisuutta lapsen tiettyyn ikään asti", Mikkola konkretisoi.

"Keskustelemme myös, miten puolison elintaso voidaan turvata odottamattomien tilanteiden varalta tai mitä juridisia haasteita uusioperheen perintösuunnitteluun liittyy."

Neuvonnan kohteena ovat siis varallisuussuhteet (kokonaisvarallisuus ja lähipiiri), ei ainoastaan sijoitusvarallisuus.

"Perinteisten sijoitusinstrumenttien rinnalle kehitetään uudentyyppisiä sijoitusvaihtoehtoja. Asiantuntijan tehtävänä on konkretisoida, mitä mahdollisuuksia ja riskejä muutokset voivat asiakkaalle tarkoittaa. Juridiselta asiantuntijalta saa ulkopuolista ja puolueetonta tukea oman kokonaistilanteen hahmottamiseen", Mikkola kertoo.

Seppo Mikkola on varainhoitoon liittyvän juridiikan kokenut ammattilainen. Mikkolan erityisosaamista on yksityishenkilöiden varainsiirtojen suunnittelu ja toteutus, perhejuridiikka sekä näihin ja sijoituksiin liittyvä verotus.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä