Kiinniotto Pohjoismaissa voi tuoda huomattavan lisätuoton

15.10.2015 Kuvat: Tomi Parkkonen

Alkusyksy on ollut vaikea yrityslainamarkkinoilla maailmanlaajuisesti ja varsinkin Pohjoismaissa. Salkunhoitaja Kristian Nihtilän mukaan kiinniotto Pohjoismaissa voisi tietää lähes 10 prosentin keskituottoa valikoivalle korkosijoittajalle. ”Paljon riippuu markkinatunnelmasta, mutta orastavaa nousua on syytä seurata tarkalla silmällä”, Nihtilä sanoo.

#volatiliteetti #Kiina

Pohjoismaisia yrityslainamarkkinoita on heiluttanut samat tekijät kuin osakemarkkinoita. Huoli Kiinan talouskasvusta mutta myös raaka-aineiden hinta ja erityisesti öljyn hinnan lasku kesällä on aiheuttanut voimakkaita liikkeitä kesän jälkeen.

”Hintaheilunta on ollut kovaa alkusyksystä, mutta tuottoeron myötä myös potentiaali on kasvanut”, Nihtilä sanoo.

Kiinnioton paikka voi tietää lähes 10 prosentin keskituottoa korkosijoittajalle.

”Nähtäväksi kuitenkin jää, kuinka voimakas kiinniotto nähdään. Edellytyksenä on markkinatunnelman palautuminen. Markkinoilla on paljon pääomaa, jota epävarmuus on pitänyt paikallaan”, Nihtilä pohtii.

#ostonpaikka

Kesän jälkeen varsinkin norjalaiselta yrityslainamarkkinoilta nähtiin varojen ulosvirtaa. Nihtilän mukaan rahavirtojen voimakas kääntyminen ei pelkästään perustunut yhtiöiden perustekijöihin vaan hyvin paljon myös markkinatunnelmaan. Se avasi kuitenkin edullisia sijoituksia valikoivalle korkosijoittajalle.

”Nyt on ilman muuta oston paikka. Pohjoismainen yrityslainamarkkina on varsin edullisesti hinnoiteltu, hintaheilunta on viime viikkoina rauhoittunut ja öljyn hinta on tasaantunut ja jopa noussut lokakuussa 5 prosenttia”, Kristian Nihtilä sanoo.

Tilaa muistutus Markkinakatsaus Live-lähetyksestä

Mukana markkinan menossa? Salkunhoitomme tuoreimman näkemyksen saat Twitteristä.

Twiittien takana ovat Salkunhoidon johtaja Juhani Lehtonen sekä salkunhoitajat Janne Holtari, Samuli Outinen, Carolus Reincke, Matias Rundgren ja Kristian Nihtilä.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä