Kiinnioton paikka

13.2.2015 Kuvat: iStockphoto

Euroopan osakemarkkinat tuottivat tammikuussa parhaat tuottonsa aikoihin. Heikentynyt euro ja hyvin alkanut tuloskausi antavat erinomaiset eväät sijoittajalle tällä hetkellä – ja tarjoavat hyviä tuottomahdollisuuksia kasvuyrityksiin sijoittaville.

Vihdoin otolliset olosuhteet

Yhdysvallat nousi pitkään jatkuneesta talouskurimuksesta Eurooppaa huomattavasti virkeämmällä sykkeellä aktiivisen keskuspankkipolitiikan siivittämänä. Sen sijaan Eurooppa on paininut talouden nollakasvun ympäristössä sekä geopolitiikan kanssa. Onko Eurooppa nyt vihdoin aloittanut kiinniottonsa suhteessa Yhdysvaltoihin?

"Euroopan osakemarkkinoiden yleisten näkymien kannalta resepti on yksinkertainen: Euroopan keskuspankin elvytystä jatketaan, euro säilyy edullisena suhteessa dollariin sekä geopoliittiset jännitteet pysyvät aisoissa. Selvää on joka tapauksessa, että nyt tammikuussa nähty kehitys osakemarkkinoilla on parasta aikoihin", aloittaa Mandatum Lifen salkunhoitaja Janne Holtari.

"Tammikuussa nähty kehitys osakemarkkinoilla on parasta vuosiin."

Vahva vire Euroopassa näkyy jo tuloskaudessa. Holtari muistuttaa, että monet eurooppalaiset yhtiöt saavat tukea talouskasvusta, mutta se ei suinkaan ole edellytys menestykselle. Euroopassa yhtiöt ovat kuitenkin olleet suurimmalta osin hyvässä tuloskunnossa läpi viimevuosien.

"Markkinatilanne on ollut haastava, mutta toisaalta se on myös piiskannut varsinkin pienempiä kasvavia yhtiöitä hyvään kuntoon. Nyt löytyy kasapäin yrityksiä, joilla on hyvät mahdollisuudet kasvaa ja laajentaa liiketoimintojaan. Yhtiöillä on ollut jo pitkään vahvat taseet, mikä tarkoittaa hyviä investointi- ja kasvumahdollisuuksia", Holtari sanoo.

Lisäksi öljyn hinta alkaa näkyä Euroopan kuluttajasektorilla eräänlaisena elvytyksenä.

"Varsinkin kuluttajasektorilla toimivilla yrityksillä ostovoiman parantuminen antaa lisätukea."

Euro-dollari -kurssissa piilee yllättäviä mahdollisuuksia

Euron heikentyminen suhteessa dollariin tuo varsinkin eurooppalaisiin kasvuyrityksiin sijoittavalle yllättäviä tuottomahdollisuuksia, sillä yrityskauppa-aktiviteetti on ollut huomattavan vilkasta viime vuosina.

"Nyt amerikkalaisyrityksillä on tuhannen taalan paikka kääntää katseet Eurooppaan, kun valuuttakurssit tukevat yritysostoja", Holtari pohtii.

Euron heikentyminen suhteessa dollariin tuo varsinkin eurooppalaisiin kasvuyrityksiin sijoittavalle yllättäviä tuottomahdollisuuksia.

Eurooppalaiset pienet ja keskisuuret yhtiöt ovat muutenkin suosittuja yritysostokohteita, sillä ne kasvattavat liiketoimintojaan tyypillisesti erikoistumalla sekä uusien innovaatioiden kautta.

"Lisäksi monille suuremmille yrityksille yritysostot ovat olleet viime vuosina paras tapa kasvaa", Holtari taustoittaa.

"Kasvuyrityksiä seuraavalle sijoittajalle nämä mahdolliset yritysostokohteet ovat jonkinlaisia kätkettyjä aarteita. Yksi sijoitus voi nousta nopeasti omaan mittaluokkaansa – ja se tekee tämän markkinan seuraamisesta entistä kiinnostavampaa", pitkään kasvuyrityksiä seurannut Holtari summaa.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä