Kanssasijoittaja hyötyy suursijoittajan voimasta

10.8.2017 Joanna Kivi Kuvat: iStock Photos

Kanssasijoittaminen kiinnostaa sijoittajia yhä enemmän. Se mahdollistaa sijoittajalle sijoitussalkun tehokkaan laajentamisen ja hajauttamisen perinteisistä omaisuusluokista poikkeavilla sijoituskohteilla. Näitä kutsutaan vaihtoehtoisiksi sijoituksiksi. Mitä kanssasijoittaminen sitten oikeastaan tarkoittaa?  

”Kanssasijoittaminen tarkoittaa yhteistyön tekemistä suursijoittajien kanssa, jolloin sijoitusvolyymit ovat korkeita, ja sijoittaja pääsee hyötymään sijoitustoiminnan kustannustehokkuudesta”, sanoo Mandatum Lifen vaihtoehtoisten sijoitusten johtaja Jussi Tanninen.

Kanssasijoittamisen avulla on mahdollista tuoda yksityissijoittajan ulottuville myös niitä sijoituskohteita, jotka tyypillisesti ovat vain suursijoittajien saatavilla. Näitä sijoituskohteita ovat esimerkiksi listaamattomat yhtiöt, pääomasijoitukset, suorat yrityslainat ja muut lainajärjestelyt, kiinteistösijoitukset sekä infrastruktuurihankkeet.

Jussi Tanninen

Jussi Tanninen

Kanssasijoittamisen konkreettiset hyödyt sijoittajalle

Kanssasijoittamisen avulla jokainen sijoittaja pääsee hyötymään ison sijoittajan asemasta sekä sen mahdollistamasta kustannustehokkuudesta. Suurten sijoitusvolyymien ansiosta kustannukset, kuten hallinnointipalkkiot, sijoituskohteen valintaan ja hallintaan liittyvät kulut sekä itse sijoitukseen liittyvät kulut, pystytään neuvottelemaan asiakkaille mahdollisimman alhaiselle tasolle.

Kanssasijoittamismallissa sijoittajat hyötyvät ammattilaisten laaja-alaisesta asiantuntemuksesta vaihtoehtoisten sijoituskohteiden analyysissa sekä sijoitusten oikeasta ajoittamisesta. ”Kanssasijoitusstrategiassamme sijoitamme kohteisiin, jotka ovat osa Mandatum Lifen sekä kumppaniemme menestyksekästä oman taseen sijoitustoimintaa. Näin pienemmätkin sijoittajat pääsevät hyötymään isojen talojen sijoitusosaamisesta vaihtoehtoisissa sijoituksissa”, Tanninen kertoo.

Tyypillisesti kanssasijoittamisen kohteena olevat sijoitukset ovat ainoastaan instituutioiden saavutettavissa, sillä vähimmäissijoitukset nousevat usein jopa 10 miljoonaan euroon. Suurimmillaan yhteen kohteeseen sijoitettavat volyymit voivat olla peräti puoli miljardia. Kanssasijoituksella sijoittaja pääsee mukaan samanlaiseen sijoitustoimintaan kuin useiden miljardien institutionaalinen sijoittaja, sillä sijoituskohteet ostetaan asiakkaalle samoilla ehdoilla kuin näille miljardiluokan toimijoille.

Kenen kanssa Mandatum Life sijoittaa?

Mandatum Lifella kanssasijoittaminen perustuu ennen kaikkea yhteistyöhön Sampo-konsernin kanssa. Muita yhteistyökumppaneita ovat muun muassa työeläkeyhtiöt, muut suomalaiset eläkesijoittajat sekä muut kansainväliset ja erityisesti pohjoismaiset suursijoittajat. Yhteistyö perustuu siihen, että ideoita lupaavista sijoituskohteista vaihdetaan näiden tiivistä yhteistyötä tekevien toimijoiden kesken ja volyymietuja haetaan neuvottelemalla yhtenä rintamana sijoituskohteen tai rahaston suuntaan.

Miten pääsen mukaan?

Mandatum Life on panostanut tuotteisiin, joissa erilaisiin vaihtoehtoisiin sijoituksiin voi sijoittaa hajautetusti. Mandatum Lifella vaihtoehtoiset sijoitukset kuuluvat täyden valtakirjan palveluun, lisäksi sijoittaja voi valita yksittäisiä vaihtoehtoisia sijoituksia sisältäviä tuotteita.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä omaan yhteyshenkilöösi tai jätä soittopyyntö.

 

Lue myös esimerkki kanssasijoittamisesta Mandatum Lifella.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä