Jäkälä, tuo monipuolinen rihmasto

14.10.2016

Suomalaiset ovat osanneet käyttää jäkäliä iät ajat – ihmisten ja kotieläinten ravinnoksi, lääkkeiksi, rakentamisen täyteaineiksi ja värjäämiseen.

Nykysuomalainen rakentaa syksyisin jäkälistä koristeita parvekkeelle, ja trendikkään syysmorsiamen kimpusta pilkottaa kukkien lomasta jäkälää. Edelläkävijöiden toimistoista voi löytyä kokonaisia jäkälä- tai sammalseiniä.

Erityisesti palleroporonjäkälä sopii myös keittiöön. Trendikäs kotikokki yllättää vieraansa lehtikaalisipsien sijasta friteeratulla jäkälällä.

Resepti on helppo: palleroporonjäkälät uppopaistetaan kuumassa öljyssä rapeaksi 15 sekunnin ajan, maustetaan suolalla ja herkku on valmis.

Kaikki jäkälät eivät sovi syötäväksi. Lisäksi osa vaatii esikäsittelyn, joka poistaa kitkerän ja haitallisen jäkälähapon. Jäkälän kerääminen ei kuulu jokamiehenoikeuksiin, vaan vaatii maanomistajan luvan.

Lähde ihailemaan jäkäliä Leville levi.fi

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä