Iso-Britannia etenee täysin purjein

11.2.2014 BlackRock

Koska Iso-Britannia ei kuulu euroalueeseen, se unohtuu usein puhuttaessa Euroopan toipumisesta, joka on kiihtynyt viime vuoden puolivälistä lähtien. Hyvin harvat sijoittajat tietävät, että Iso-Britannia on itse asiassa yksi kehittyneiden markkinoiden johtaman toipumisen kirkkaimmista valopilkuista.

BlackRockin sijoitusstrategi Wei Li vastaa kolmeen tärkeimpään kysymykseen Ison-Britannian markkinoista ja käy läpi ajankohtaisia sijoitusmahdollisuuksia.

Wei Li

Wei Li

Miten kestävällä pohjalla Ison-Britannian tämänhetkinen toipuminen on?

Ison-Britannian talous toipuu nopeasti. Työttömyys vähenee ripeästi, vähittäiskauppa käy hyvin ja kyselyjen mukaan yritysten investoinnit ovat nousussa. Maa on - monien yllätykseksi - yksi koko Euroopan toipumisen suurimmista menestystarinoista. Vaikka loistava edistyminen on tähän mennessä näkynyt vain suhdannemittareiden nousussa, suhdanteeseen liittyvästä toipumisesta voi tulla pysyvää, jos yritysten investoinnit lähtevät kyselytulosten mukaisesti kasvuun.

Englannin keskuspankki julkisti viime elokuussa poikkeuksellisen linjauksen, jossa keskuspankki lupasi jatkaa alhaista korkotasoa, jos taloudelliset mittarit eivät kohene selvästi. Miten Ison-Britannian viime aikojen vahva nousu muuttaa tätä?

Pohja tältä linjaukselta katosi, kun talousluvut osoittivat tilanteen parantuneen Isossa-Britanniassa. Keskuspankin rahapolitiikan komitean jäsenet ovat sanoneet useissa haastatteluissa sekä Maailman talousfoorumissa Davosissa, että kyseistä ohjausta ei todennäköisesti jatketa ennustettua nopeamman toipumisen takia. Tämä on vahva osoitus talouden vahvuudesta, mutta myös siitä, mitä haasteita Englannin keskuspankilla on rahapolitiikan tiukentamisen suunnittelussa.

Talouden perustekijät toipuvat nopeasti ja arvostustasot ovat edelleen houkuttelevia.

Mitä sijoitusmahdollisuuksia Isossa-Britanniassa on tätä taustaa vasten?

Keskuspankki antaa tukea ja toimii tarvittaessa suojaverkkona, talouden perustekijät toipuvat nopeasti ja arvostustasot ovat edelleen houkuttelevia. Näiden ansiosta Iso-Britanniassa on lukuisia erilaisia sijoitusmahdollisuuksia.

Osakkeissa suurten yhtiöiden arvostustasot näyttävät hyviltä verrattuna pieniin ja keskisuuriin yhtiöihin, sillä suotuisana pysynyt korkotaso ja parantuneet talousluvut todennäköisesti tukevat niitä.

Korkopuolella Ison-Britannian markkinoilla on viime kuukausina ryhdytty ottamaan hinnoittelussa huomioon vuoden 2015 ensimmäisen neljänneksen korkojen nosto. Taloudellisten lukujen vahvuus ja sen luoma haaste Englannin keskuspankin uskottavuudelle aiheuttavat mielestämme edelleen nousupainetta Ison-Britannian joukkolainojen tuottoihin, jotka ovat haavoittuvimpia kehittyneillä joukkolainamarkkinoilla.

Ison-Britannian yritysten velkakirjamarkkinoiden duraatio on tällä hetkellä 8,7, joten se on erittäin altis korkotason muutoksille. Ison-Britannian luottoihin sijoittaneiden kannattaakin kiinnittää huomiota korko-omistustensa suojaukseen.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä