iShares: Kehittyvillä markkinoilla valikoivuus palkitaan

11.9.2014 Kuvat: iStockphoto

Kehittyvät markkinat nauttivat vahvasta kesästä Kiinan osakemarkkinoiden ja hyvien kasvunäkymien ansiosta. BlackRock iSharesin sijoitusstrategi Wei Li kertoo, mitkä kehittyvistä markkinoista omaavat parhaat näkymät tällä hetkellä.

Kehittyvät markkinat menestyvät – mutta eroja löytyy

Kehittyvät markkinat aliperformoivat suhteessa länsimarkkinoihin alkuvuodesta. Tunnelma muuttui maaliskuussa, jonka jälkeen sijoittajat ovat palanneet kehittyville markkinoille.

"Kiinan kasvunäkymien parantuminen tuki kehittyvien markkinoiden nousua. Kohteiden tarkka poiminta on kuitenkin tärkeää, sillä erot markkina-alueen sisällä ovat huomattavat. Sijoittajan pitää tietää, mitä kehittyvillä markkinoilla kannattaa omistaa ja miten", Wei Li sanoo.

Kehittyvien markkinoiden houkuttelevimpia sijoituskohteita tällä hetkellä ovat Taiwan, Kiina ja Korea.

Lin mukaan kehittyvien markkinoiden houkuttelevimpia sijoituskohteita tällä hetkellä ovat Taiwan, Kiina ja Korea, jotka ovat vielä edullisia hyviin näkymiinsä nähden.

"Seuraamme kehittyvien markkinoiden tilannetta maittain hyvin tarkkaan. Analyysimme mukaan varsinkin Taiwanissa on nousuvaraa jäljellä. Kiina puolestaan on vakiinnuttanut asemaansa viimeaikaisilla talousuudistuksillaan, mikä lisää maan houkuttelevuutta pitkällä aikavälillä", Li sanoo.

"Viisas hajautus kehittyvillä markkinoilla on sijoittaa sekä Aasian nouseviin että vakaampiin kehittyviin markkinoihin."

Sen sijaan Venäjää, Etelä-Afrikkaa ja Indonesiaa BlackRock iShares alipainottaa poliittisesta riskistä ja kiristyvästä rahapolitiikasta johtuen.

Hyvin hinnoitellut osingonmaksajat houkuttavat

Matalasta korkotasosta johtuen tuottoa haetaan nyt erityisesti kehittyvien markkinoiden osakemarkkinoilta, joissa hyvää tulosta tehneet yhtiöt ovat maksaneet anteliaasti osinkoa.

"Valtio- ja perheomisteiset yhtiöt usein suosivat osingonmaksua esimerkiksi osakkeiden takaisinostoon tai yrityskauppoihin nähden. Kehittyvien markkinoiden osingonmaksajat ovat lisäksi erittäin houkuttelevasti hinnoiteltuja, varsinkin verrattuna vastaaviin yhtiöihin kehittyneillä markkinoilla", Wei Li arvioi.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä