Fiksu sijoittaja suosii tylsää

10.3.2016 Kuvat: Tomi Parkkonen

Voimakkailla markkinaliikkeillä ja edelleen matalassa korkotasossa alkanut sijoitusvuosi on nostanut laatuosakkeet sijoittajien suosikiksi.

”Keskimääräistä vakaampi tuottokehitys ja osinkotuotto, kannattava ja vastuullinen liiketoiminta sekä maltillinen arvostus houkuttelevat sijoittajaa. Taustalla on matala korkotaso ja markkinaheilunnan lisääntyminen”, sanoo Mandatum Lifen salkunhoitaja Carolus Reincke.

Ole hintatietoinen

Laatuosakkeiden tärkeimpiä kriteerejä on alhainen arvonheilunta sekä kannattava ja vastuullinen liiketoiminta. Laatuosakkeisiin kannattaa kuitenkin sijoittaa arvostustasot huomioiden.

”Yleisesti ottaen markkinalaskut ovat hyvä paikka lisätä laatuosakkeiden painoa salkussa. Mandatum Lifen Tulevaisuus Laatu Osake -sijoituskorissa arvostustaso on huomioitu P/E-leikkurilla. Laatuosakkeita seulotaan Euroopasta ja Yhdysvalloista. Sektoreista painottuvat tällä hetkellä päivittäistavarat ja kulutustavarat.”

Markkinat heiluvat, laatuosakkeet koetuksella?

Reincken mukaan pitkän aikavälin markkinaheilunta eli volatiliteettitasot ovat vielä keskiarvon tuntumassa, mutta lyhyen aikavälin osalta heilunta on ollut merkittävää. Se näkyy tilastoissa, sillä yli prosentin markkinaliikkeitä nähtiin alkuvuonna poikkeuksellisen paljon.

”Tammi–helmikuun aikana sijoituskorin vertailuindeksissä nähtiin jopa 15 yli prosentin laskupäivää, sijoituskorillamme niitä oli 10. Kaupankäyntipäiviä oli 41”, Reincke sanoo.

Vertailuindeksi on yhdistelmä STOXX Europe 600- ja STOXX North America 600 -indekseistä.

Laatuosakkeiden tärkeimpiä kriteerejä on alhainen arvonheilunta sekä kannattava ja vastuullinen liiketoiminta.

Laatuosakkeen tärkeä mittari on siksi myös beta eli herkkyys markkinaliikkeisiin. ML Tulevaisuus Laatu Osake -sijoituskorissa hyödynnetään lisäksi matalan volatiliteetin strategiaa, mikä tarkoittaa osakevalintaa alhaisen arvonheilunnan perusteella.

”Sijoituskorin osakevalinnoissa yhtenä kriteerinä on alle 0,9 tason beta-kerroin.”

Markkinoiden myllertäessä matalan volatiliteetin strategia on toiminut ja kehitys ollut odotetunlaista.

”Sijoituskorimme laski vuoden alusta helmikuun loppuun vain noin 2 prosenttia vertailuindeksin laskiessa lähes 7 prosenttia samalla ajanjaksolla”, Reincke konkretisoi.

Laatuosake on myös vastuullinen

Reincken mukaan laatuosakkeelle ominaista on nykyään myös vastuullisuuden huomioiminen. Tämä on kasvava trendi sijoitusmarkkinoilla.

”Yhä useammin laatuyhtiöltä odotetaan myös vastuullisuuden huomioimista liiketoiminnassa. Vastuullisilla yhtiöillä on paremmat menestysedellytykset tulevaisuudessa ja ne ovat vähemmän alttiita liiketoiminta- ja maineriskeille.”

ML Tulevaisuus Laatu Osake

  • Sijoittaa maailmanlaajuisesti laadukkaisiin ja vastuullisesti toimiviin yhtiöihin
  • Tavoittelee osakemarkkinoille tyypillistä tuottoa alemmalla hintaheilunnalla
  • Sisältää 60–100 yhtiötä USA:sta ja Euroopasta, joilla on keskimääräistä vakaampi tuottokehitys, kannattava ja vastuullinen liiketoiminta sekä maltillinen arvostus
  • Salkkuun valitaan yhtiöt, jotka ovat saaneet toimialoillaan parhaat pisteet ESG-kriteereillä mitattuna

Tutustu ML Tulevaisuus Laatu Osake -sijoituskoriin »

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä