Eläkeuudistus 2017 etenee – eläkeikä noussee taas

15.4.2014

Työmarkkinajärjestöt ja hallitus ovat sopineet merkittävän eläkeuudistuksen toteuttamisesta Suomessa vuonna 2017. Uudistuksen tavoitteena on erityisesti työurien pidentäminen ja työeläkejärjestelmän rahoituksen varmistaminen, mikä tarkoittaa todennäköisesti eläkeiän nousua.

Janne Sjöman

Janne Sjöman

"Melko varmasti voidaan sanoa, että lakisääteinen eläkeikä nousee taas. Myös eläketasoja saatetaan tarkastaa. Tämän vuoksi kaikkien yritysten kannattaa nyt miettiä työntekijöidensä eläketurvan täydentämistä tai esimerkiksi uusien ryhmien lisäämistä nykyiseen ryhmäeläkevakuutukseen. Ryhmäeläkkeellä on mahdollista säilyttää nykyinen hyvänä pidetty 63 vuoden eläkeikä", Mandatum Lifen asiakasjohtaja Janne Sjöman sanoo.

Eläkeneuvottelujen lähtökodaksi on otettu, että uudistuksen myötä keskimääräinen eläkkeellesiirtymisikä saadaan nostettua vähintään 62,4 ikävuoteen vuoteen 2025 mennessä. Vuonna 2013 keskimääräinen eläkkeellesiirtymisikä työeläkejärjestelmässä oli 60,9 vuotta.

Uudistus koskee pääasiassa yksityisalojen työntekijän eläkelaki TyELiä, mutta muutokset heijastuvat myös muiden ryhmien eläkkeitä sääteleviin lakeihin, kuten yrittäjien eläkelakiin. Lähtökohtaisesti eläkejärjestelmää pyritään yhtenäistämään kaikkien eläkkeensaajaryhmien osalta.

Työmarkkinakeskusjärjestöt antoivat maaliskuussa hallitukselle lausunnon, jonka mukaan ne ovat sitoutuneet jatkamaan keskustelua ja asian eteenpäin viemistä hallituksen kanssa. Aikataulun mukaan kaikki työeläkeuudistukseen liittyvät hallituksen lakiesitykset annetaan eduskunnalle heti vuoden 2015 eduskuntavaalien jälkeen ja uudistus tulee voimaan vuoden 2017 alusta.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä