Ei piiruakaan periksi

Roope Kakko: En halua jättää viimeistäkään korttia kääntämättä

4.6.2018 Anna Väre Kuvat: Veikko Kähkönen

Suomalainen periksiantamattomuus on ihmevoima, jolla on rakennettu taloja ja voitettu maailmanmestaruuksia. Mutta mitä periksiantamattomuudesta ajattelee nuorten suomalaisurheilijoiden sukupolvi? Esitimme kysymyksen ammattigolfari Roope Kakolle.

"Golfissa kaikki on aina itsestä kiinni. Menipä hyvin tai huonosti, vastaus löytyy peilistä. Laji vaatii paljon teknistä osaamista, mutta erityisesti paksua nahkaa. Ammattilaisena on pakko kestää paineita tai mieluiten jopa nauttia niistä, tuleehan leipä pöytään vain onnistumisten kautta.

Periksiantamattomuus ei ole urheilussa vain hyväksi, sillä kovasta työstä ei erikseen palkita. Kaikki osaavat harjoitella kovaa, mutta se joka uskaltaa levätä kunnolla, hyötyy treenistä eniten. Vain tulokset määrittävät urheilijan kovuuden ja arvon.

Pidän itseäni optimistina, sillä jaksan uskoa parempaan huomiseen. Vaikeissa paikoissa saan juttuseuraa läheisiltäni ja vaimolta, joka myös on ammattigolfari. Hän jaksaa tsempata minua ja puhaltaa uutta liekkiä hiipuvaan hiileen.

”Hinku onnistua on voittanut pettymyksissä vellomisen.”

Kriisissä tärkeintä on jatkaa treenaamista. Kun hyviä treenejä saa tarpeeksi alle, tuloksetkin paranevat. Paljon olen juossut lenkkejä mietiskellen asioita ja valvonut öitä vuosien varrelta. Toistaiseksi motivaatio on aina löytynyt, ja hinku onnistua on voittanut pettymyksissä vellomisen.

Jaksamistani on koeteltu moneen otteeseen. Kärsin pitkään reumasäryistä ja käveleminen oli pahimmillaan lähes mahdotonta. Onneksi vaivaan löytyi lääkitys, jolla oireet saatiin kuriin. Urani alussa raha oli tiukassa ja valmentajani valmensi minua ilmaiseksi, mistä olen hänelle ikuisesti kiitollinen.

Viime vuosi oli osaltani karmea ja se päättyi kamalaan pettymykseen kauden viimeisessä kilpailussa. Putosin Euroopan kiertueelta. Täytin juuri 36 vuotta ja päätin jo viime syksynä, että nyt on aika ottaa koneesta kaikki irti. Pidin kolmen kuukauden tauon golfista ja treenasin pelkkää fysiikkaa. Tämän kevään harjoittelen Orlandossa maila kädessä.

Haluan katsoa, miten pitkälle voin kehittyä. Aion olla itsekkäämpi treenien suhteen ja kaikki ylimääräinen saa jäädä pois. Saatan olla vähän aikaa heikompi aviomies ja isä, mutta en halua jättää viimeistäkään korttia kääntämättä. Kun olen noussut takaisin Euroopan kiertueelle, arvioidaan tilanne uudestaan.”

Vuonna 1982 syntynyt Roope Kakko on pelannut golfammattilaisena vuodesta 2004. Hänen saavutuksiinsa kuuluvat mm. Euroopan kiertueen voitto vuonna 2015 sekä kaksi European Challenge Tour -mestaruutta.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä