Haastattelussa BlackRockin sijoitusstrategi: Poliittinen epävarmuus oston paikka?

17.1.2017

BlackRock iSharesin sijoitusstrategi Wei Li summaa viime vuoden markkinatapahtumien vaikutuksia alkavaan sijoitusvuoteen.

”Kyseessä oli erikoinen vuosi. Poliittista epävarmuutta oli paljon, mutta samaan aikaan markkinatuotot olivat suhteellisen hyviä. Oppeja vuodesta 2016 on mm. se, että talouden perustekijät voivat päihittää poliittiset epävarmuustekijät”, Li sanoo.

Poliittiset tapahtumat puhuttavat markkinoilla myös tänä vuonna, sillä monissa maissa, kuten Ranskassa ja Saksassa, on vaalit tänä vuonna.

”Volatiliteetti voi olla hyvinkin lyhytaikaista”

Lin mukaan toinen oppi vuodesta 2016 liittyy markkinoiden hintaheiluntaan ja sen mahdolliseen kestoon. Markkinoiden sietokyky epävarmuudelle on kasvanut.

”Hintaheilunta voi olla hyvinkin lyhytaikaista. Brexitistä toipuminen vei päiviä, USA:n presidentinvaalien kohdalla reilun päivän ja Italian kansanäänestyksen kohdalla alle viisi minuuttia”, Li konkretisoi.

Lin mukaan viime vuotta taustana käyttäen voi jopa olla, että epävarmuutta kirvoittavat tapahtumat voivat olla jopa hyvä oston paikka.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä