BlackRock iShares: Näin passiiviset rahastot vaikuttavat vastuullisuuteen

22.11.2016 Kuvat: Mandatum Life, iStockphoto

BlackRock iSharesin vastuullisuusjohtaja Isabelle Rucart kertoi Mandatum Lifen Tulevaisuus-seminaarissa 8.11., miksi toimialansa parhaisiin yrityksiin sijoittaminen kannustaa yrityksiä vastuullisuuteen. Rucartia haastatteli tilaisuuden juontaja, uutisankkuri Peter Nyman.

BlackRock on maailman suurin varainhoitotalo. Sen liiketoiminta-alue iShares tunnetaan parhaiten pörssinoteeratuista indeksirahastoistaan eli ETF:istä, joissa se on markkinajohtaja maailmassa.

Parhaisiin sijoittaminen kannustaa yrityksiä vastuullisuuteen

Vastuullista sijoittamista voi tehdä monella tavalla. Perinteinen tapa on rajata ulos sijoituskohteita. Yleisemmiksi ovat muodostumassa ESG (Environmental, Social, Governance) -kriteereihin perustuvat indeksit.

”Toimialojensa parhaisiin sijoittamisen idea on kannustaa yhtiöitä vastuullisuuteen. Tällöin emme rajaa automaattisesti mitään toimialaa ulos, vaan pidämme mukana alojensa parhaat yhtiöt. Näin jokaisella yhtiöllä on mahdollisuus olla mukana indekseissä ja sitä myötä sijoituskohteena”, Isabelle Rucart sanoo.

Indeksissä mukana oleminen on yhtiöille tärkeää. Jos sijoittajat siirtyvät perinteisistä osakeindekseistä vastuullisempiin indekseihin, vähemmän vastuulliset yritykset menettävät rahoitusta.

”Pelkästään BlackRockilla on yli biljoona (1 000 miljardia dollaria) passiivissa sijoituksissa. ESG-kriteerit huomioivat indeksit ovat tulevaisuutta ja jos niissä ei ole mukana, yhtiö menettää merkittävässä määrin rahoitusta, jos indekseistä tippuu pois. Se kannustaa omien vastuullisuuskäytäntöjen parantamiseen.”

Katso tilaisuuden koostevideo tästä.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä