Petri Vieraankivi

Apua arkeen, kun sitä eniten tarvitset

15.12.2013 Kuvat: Tomi Parkkonen

Terveyttä ei voi ostaa, mutta sairastumisen aiheuttamat vaikeudet voi taklata hieman helpommin, kun taloudelliset lähtökohdat ovat kunnossa. Vaikka monella on omakohtainen kokemus vakavasta sairaudesta itsellä tai lähipiirissä, sen varalta varaudutaan edelleen puutteellisesti.

"Ihmiset tietävät, ettei pelkkä sosiaaliturva riitä korvaamaan aikaa, jolloin et voi olla töissä. Tämän osoittavat jo tutkimuksetkin. Moni pohtii, onko vakuutus järkevä investointi kun rahalle olisi tarvetta muuallakin. Silloin vakuutus kuitenkin kannattaisi hankkia, kun sitä ei vielä tarvitse", aloittaa Mandatum Lifen liiketoiminnan kehityksen johtaja Petri Vieraankivi.

Huoli taloudellisesta selviytymisestä lisää taakkaa

Sairastuessa ei kaipaa yhtään uutta ongelmaa. Varsinkin, jos kotitaloudessa on asuntolainaa tai muita suuria kulueriä, on tärkeää, että riskeihin on varauduttu etukäteen. Jos esimerkiksi sairastuu ja tulot puolittuvat, sillä voi olla merkittävä vaikutus elintasoon vaikka suurempia kulueriä ei sairastumisen aikaan olisikaan.

"Sairastumista ajatellaan ensin hoidon kautta, mikä vakavien sairauksien osalta on Suomessa hyvin kohdallaan. Harvoin tullaan ajatelleeksi, mitä tapahtuu, jos joutuu olemaan työelämästä ja toimeentulosta sivussa toipumisen aikana. Vakavan sairauden turva varmistaa, että vakavan sairauden kohdatessa voi keskittyä tärkeimpään, eli paranemiseen."

Vakavan sairauden turva työikäisille kattaa yleisiä suomalaisia kansantauteja, kuten syövän tai sydäninfarktin, sekä isoista leikkauksista sepelvaltimon ohitusleikkauksen ja elin- tai luuydinsiirrot. Turvasumman voi valita jopa 100 000 euroon asti, mikä mahdollistaa pidemmänkin toipumisajan.

Unohda byrokratia: "Jo pelkkä diagnoosi riittää"

Vakavan sairauden turva sekoitetaan usein sairauskuluvakuutukseen.  Sairauskuluvakuutuksessa saat korvausta jo toteutuneista kuluista ja ne haetaan aina erikseen tositteita vastaan.  Vakavan sairauden turvan kertakorvauksen saamiseksi riittää lääkärin antama diagnoosi sairaudesta.

"Suomalainen vakuuttaa omaisuutensa tarkoin, muttei kalleinta, eli henkeä ja terveyttä."

"Kertakorvauksen saaminen on yksinkertaista – sen saa verottomana lääkärin tekemän diagnoosin jälkeen lääkärintodistuksella. Kertakorvaus ei myöskään vähennä muita korvauksia, kuten Kelan myöntämää sairauspäivärahaa. Saat turvasummasi mukaisen korvauksen, joka määritellään jo vakuutuksen ottamisvaiheessa elämäntilannetta ajatellen sopivan suuruiseksi", Vieraankivi kertoo.

Suurin osa vakuutetuista käyttää rahan toimeentuloon, mutta jotkut myös haluavat mahdollisuuden yksityisiin hoitoihin tarvittaessa.

Kertakorvauksen saaminen on yksinkertaista – sen saa verottomana lääkärin tekemän diagnoosin jälkeen lääkärintodistuksella.

"Rahalla teet sitä mikä on sinulle sillä hetkellä tärkeää, oli se sitten mahdollisimman nopeat hoidot tai vaikkapa ulkomaanmatka läheisten kanssa."

Vakuutustarve puntarissa

Siitä huolimatta, että moni suomalainen kantaa huolta terveydestään, sairauksiin varaudutaan harvoin. Rahalle kun olisi aina käyttöä muuallakin. Vakuutusturvan tärkeys vakavan sairastumisen varalle määräytyy aina elämäntilanteen mukaan. Miksi sinun kannattaa varautua?

  • Taloudellinen tilanne. Jos sairastut, hoidot eivät vie sinua perikatoon. Mieti kuitenkin, miten pidempi poissaolo töistä vaikuttaa talouteesi varsinkin, jos sinulla on asuntolainaa. Kuinka pitkään pärjäisit vajaalla palkalla?
  • Perhe. Onko perheesi riippuvainen toimeentulostasi? Jos sairastut, myös toipuminen vie aikaa. Voit käyttää Vakavan sairauden turvan kertakorvauksen haluamallasi tavalla perheesi elintason ylläpitämiseen.
  • Mielenrauha. Jos sairaus iskee, haluat keskittyä oleelliseen, eli paranemiseen. Sairastuessa et halua huolehtia taloudestasi.
  • Terveys. Vakavan sairauden turva kattaa yleisiä kansantauteja, kuten syövän tai sydäninfarktin, sekä isoista leikkauksista esimerkiksi sepelvaltimon ohitusleikkauksen ja elin- tai luuydinsiirrot. Varsinkin jos suvussasi on taipumusta näihin sairauksiin, vakavan sairauden turva kannattaa.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä