Tulevaisuus 2017

Tutkija: Yrityksen vastuullisuus hyödyttää sijoittajaa

27.9.2017

London Business Schoolin professorin mukaan sosiaalinen vastuullisuus näkyy monella tapaa yrityksen menestyksessä. Edmans on tehnyt vuosien tutkimusta henkilöstövastuullisuuden ja tuloksellisuuden suhteesta.

"Tutkimusten mukaan myös asiakastyytyväisyyteen panostamisella sekä tavalla, millä yritys suhtautuu vastuullisuusasioihin kokonaisuutena, on positiivisia taloudellisia vaikutuksia yritykselle", Edmans sanoo.

Edmansin mukaan asiakastyytyväisyyden yhteys liiketoiminnan tuloksellisuuteen ei ole itsestäänselvää. Asiakastyytyväisyyteenkin liittyy kuluja alennusten, tuotteiden palauttamiseen tai erinomaiseen palveluun panostaessa. Mutta kuten henkilöstötyytyväisyydessä, myös asiakastyytyväisyyden ja tuloksellisuuden suhteesta löytyy selkeitä tuloksia.

”USA:n asiakastyytyväisyysindeksillä korkeasti sijoittuvat yritykset tarjoavat huomattavasti parempaa tuottoa kuin USA:n S&P 500-yritykset keskimäärin”, Edmans korostaa.

Lue myös Edmansin henkilöhaastattelu Nauru parantaa tiliä.

Tutkimus Customer Satisfaction and Stock Prices: High Returns, Low Risk (Fornell, Mithas, Morgeson, and Krishnan, 2006).

Alex Edmans puhui Mandatum Lifen Tulevaisuus-seminaarissa 19.9.2017.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä