ML Vaihtovelkakirja

3 kysymystä vaihtovelkakirjalainoista

11.9.2013

1. Mitä vaihtovelkakirjalainat ovat?

Vaihtovelkakirjalainassa yhdistyy sekä joukkovelkakirjalainan että osakkeen ominaisuuksia. Määritelmällisesti vaihtovelkakirjalaina on joukkovelkakirjalaina, jonka liikkeelle laskenut yritys maksaa vaihtovelkakirjalainan omistajalle kuponkikorkoa ennalta sovitun aikataulun mukaan lainan juoksuajan kuluessa. Vaihtovelkakirjan juoksuajan (maturiteetti) päättyessä lainan eräpäivänä, yritys maksaa velkakirjan omistajalle lainan nimellisarvon suuruisen summan (sijoitetun pääoman palautus), ellei lainan omistaja tuolloin päätä vaihtaa lainaansa yrityksen osakkeiksi.

2. Mitä vaihtovelkakirjaan liittyvä vaihto-oikeus tarkoittaa käytännössä?

Vaihtovelkakirjan liikkeellelaskijalla (yritys) on velvollisuus vaihtaa velkakirja joko kokonaan tai osittain yhtiön osakkeisiin sijoitusajan lopussa tai muuna sovittuna ajankohtana. Vaihtovelkakirjan haltijalla (sijoittaja) on puolestaan oikeus, muttei velvollisuutta, vaihtaa laina yhtiön osakkeiksi. Näin ollen vaihtovelkakirjan liikkeelle laskenut yritys on verrattavissa osto-option myyjään, sillä liikkeellelaskija on sitoutunut toteuttamaan vaihtovelkakirjalainan omistajalle suunnatun osakkeiden uusmerkinnän lainan maturiteetissa.

3. Miksi sijoittajan kannattaa sijoittaa vaihtovelkakirjoihin?

Vaihtovelkakirjat ovat oma omaisuusluokkansa, eli sijoittajan on mahdollista saavuttaa hajautushyötyjä lisäämällä vaihtovelkakirjoja sijoitussalkkuunsa. Tuottomielessä vaihtovelkakirjalainat sijoittuvat korko- ja osakesijoitusten välimaastoon, joten vaihtovelkakirjat sopivat sijoittajalle, joka haluaa tavoitella korkomarkkinoita korkeampaa tuottoa. Vaihtovelkakirjalainat sopivat tuottohakuisille korkosijoittajalle tai maltilliseksi vaihtoehdoksi osakesijoittajalle.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä