Työkyvyttömyysturvat

Työkyvyttömyysturvat

Työkyvyttömyysturvien avulla voit säilyttää elintasosi ja varmistaa esimerkiksi lainojesi hoidon, jos joudut työkyvyttömäksi. Työkyvyttömyysajalta maksettava korvaus on merkittävä turva perheessä, jossa toinen huoltaja joutuu jäämään pois töistä.

Irina Kauko | 10.7.2018

Entä jos työkyky menee – miten varaudut elintason laskuun?

Suomessa jää vuosittain työkyvyttömyyseläkkeelle reilu 20 000 henkilöä. Kun työkyky menee, talous joutuu koetukselle.

Lue lisää

Turvaa työkyvyttömyyden varalle

Jos sinulla on velkaa tai vastaat perheesi taloudesta, työkyvyttömyys on riski perheesi taloudelliselle hyvinvoinnille. Esimerkiksi lakisääteinen työkyvyttömyyseläke on enimmilläänkin vain noin puolet palkastasi.

Vakuutus voidaan myöntää 15 vuotta täyttäneelle henkilölle ja se päättyy viimeistään vakuutetun täytettyä 60 vuotta.


 

Lyhytaikainen työkyvyttömyys

Lyhytaikainen työkyvyttömyys voi aiheutua sairaudesta tai tapaturmasta. Jos joudut jäämään pois töistä työkyvyttömyyden takia, sinulle maksetaan päivärahaa omavastuuajan ylittäviltä työkyvyttömyyspäiviltä aina sovittuun enimmäiskorvausmäärään saakka.

Enimmäiskorvausmäärän jälkeen päivärahaa maksetaan sopimuksen mukaisesti enintään 365 tai 730 päivältä, seitsemältä päivältä viikossa.


 

Pysyvä työkyvyttömyys

Pysyvä työkyvyttömyys tarkoittaa sairauden tai tapaturman aiheuttamaa pysyvää työkyvyttömyyttä, jonka toteaminen edellyttää vähintään vuoden jatkuneen yhtäjaksoisen työkyvyttömyyden.

Pysyvän työkyvyttömyyden turvan tulisi kattaa velkasi ja kahden vuoden tulosi. Vakuutustarpeesi riippuu kuitenkin aina elämäntilanteestasi. Vakuutusturvia voidaan muuttaa, jos sinun tai perheesi elämäntilanne muuttuu.


 

Lahjoitamme Tukikummeille jokaisesta uudesta henkilövakuutuksesta

Vakuuttamalla itsesi autat myös muita. Hankkimalla henkilövakuutuksen autat turvaamaan vaikeassa tilanteessa olevan lapsen tai nuoren elämää tapaturman varalta. Lahjoitamme kaikkien uusien henkilövakuutus-asiakkaiden ensimmäisen vuoden vakuutusmaksuista noin 1 prosenttia vastaavan summan tapaturmavakuutusturvan järjestämiseen. Tämä tarkoittaa, että vuodessa tapaturmavakuutuksen saa yli 1 000 lasta tai nuorta.

Mandatum Life toimii yhteistyössä Tukikummit-säätiön kanssa. Tukikummit-säätiön myöntämillä avustuksilla tuetaan Suomessa asuvia, hädänalaisessa asemassa olevien perheiden lapsia, jotka taloudellisista syistä johtuen ovat vaarassa syrjäytyä.

 

Tutustu tarkemmin Optimi-henkilövakuutukseen

Elämässä parasta on sen yllätyksellisyys. Ainutlaatuisuus ja hauskuus. Avullamme turvaat elämäsi taloudelliset riskit – ja nukut yösi paremmin.

Vakuutusturvan tarve on suurin, jos perheessäsi on alaikäisiä lapsia ja sinulla tai puolisollasi iso asuntolaina. Jo lyhytaikainen ansiotulon menetys tai ylimääräiset kulut voivat horjuttaa perheen taloudellista tilannetta.

Mandatum Lifen Optimi on joustava ja yksilöllinen henkilövakuutus, jonka avulla täydennät lakisääteistä vakuutusturvaasi ja helpotat omaa ja läheistesi huomista vakavan sairauden, työkyvyttömyyden ja kuolemantapauksen varalta. Vakuutustarpeesi riippuu aina elämäntilanteestasi – olethan siis yhteydessä, niin kerromme lisää.

Esite - Tuoteseloste - Ehdot - Hinnasto

 

Oletko jo asiakas?

Jos olet asiakkaamme, näet turvan ja sopimuksen tiedot verkkopalvelusta. Siellä voit myös lähettää helposti ja turvallisesti meille viestin sekä hakea korvausta vakuutuksesta.

Kirjaudu verkkopalveluun                   Ohjeet korvauksen hakemiseen

Haluatko kuulla lisää työkyvyttömyysturvista?

 1. Jätä yhteystietosi oheiselle lomakkeelle

  Voit kirjoittaa Lisätietoa-kenttään esimerkiksi sinulle sopivat soittoajat. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

 2. Kartoitamme tarpeesi

  Vakuutustarpeesi riippuu aina elämäntilanteestasi. Vakuutusturvan tarve on suurin, jos perheessäsi on alaikäisiä lapsia ja sinulla tai puolisollasi iso asuntolaina. Räätälöimme kokonaisuuden aina tarpeidesi mukaisesti.

 3. Saat meiltä tarjouksen

  Laadimme sinulle tarjouksen tarpeidesi mukaan.

 4. Oletko jo asiakkaamme?

  Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme. Kirjaudu verkkopalveluun.