Eläkeasioiden erityisosaamista

Palvelemme yritystäsi kaikissa eläkeasioissa. Tarjoamme ainoana toimijana Suomessa myös eläkeasioihin olennaisesti liittyvän varainhoidon ja riskienhallinnan. Teemme kansainvälisten kirjanpitostandardien mukaista raportointia työsuhde-etuuksista noin 100 yritykselle.

Eläkeasioiden konsultointi- ja raportointipalvelumme kattavat

 • työsuhde-etuuksien kansainvälisen IFRS- ja US GAAP-raportoinnin
 • eläkevakuuttamiseen liittyvän konsultoinnin
 • maksuperusteisten eläkerahastojen perustamisen ja hallinnoinnin
 • työttömyysturvavarausten laskennan
 • eri eläkejärjestelyvaihtoehtojen vertailun
 • eläkesäätiön tai -kassan perustamisen
 • asiakkaiden tarpeita vastaavat koulutuspaketit

IFRS ja US GAAP -raportointipalvelut

Tarjoamme yrityksesi tilinpäätöksiä varten kansainvälisten kirjanpitostandardien (IFRS, US GAAP) mukaisia laskelmia ja raportteja työsuhteen päättymisen jälkeisistä etuuksista ja palvelusvuosipalkkiojärjestelyistä.

Autamme yritystäsi eläke-etuuksien kirjanpidollisessa käsittelyssä erilaisissa yritysjärjestelyissä ja selvitämme yrityksen eläke-etuuksien raportointitarpeen. Hoidamme myös kansainvälisten yritysten ulkomaisten eläkejärjestelyjen raporttien kokoamisen.

Laskelmien ja raporttien tuottamisen lisäksi palveluihimme kuuluvat mm. laskennassa käytettävien diskonttokoron sekä poistuvuusparametrien (eroavuus, työkyvyttömyysalkavuus) määrittäminen.

Palveluihimme kuuluvat myös erilaiset koulutuspaketit, jotka räätälöidään tarvittaessa asiakkaan tarpeiden mukaisesti.

Ota yhteyttä: aktuaarijohtaja Piia Laaksonen, puh. 010 516 8335, piia.laaksonen(at)mandatumlife.fi.

Eläkejärjestelyt yrityskauppojen yhteydessä

Eläkelupausten kustannusvaikutukset voivat olla yllätys yrityskauppojen ja liiketoiminnan luovutusten yhteydessä. Arvioimme ammattitaidolla eläkejärjestelyjen kustannusvaikutukset ja avustamme yritystäsi valitsemaan käytännöllisen ja kustannuksiltaan edullisen ratkaisun.

Avustamme myös yrityskauppojen yhteydessä tehtävissä eläkejärjestelyiden käytännön järjestelyissä.

Ota yhteyttä: johtaja Katriina Hyvönen, kassa- ja säätiöasiakkuudet, puh. 010 516 8345, katriina.hyvonen(at)mandatumlife.fi tai aktuaarijohtaja Piia Laaksonen, puh. 010 516 8335, piia.laaksonen(at)mandatumlife.fi.

Eläke-etuuksien analyysit ja selvitykset

Palvelumme omistajan ja johdon tueksi sisältävät mm.

 • Selvitykset pörssiyhtiöille ja muille suurille yhtiöille, joilla lisäeläkevastuita/ lupauksia: Kokonaiskuva ja kartoitus eläke-etuuksista, eläkevastuiden kehitys ja riskit, benchmark-vertailut, eläke-etujen/vastuiden sopeuttaminen, yritysjärjestelytilanteet
 • ALM-analyysit (Asset-Liability Matching) 360° : Laaja näkökulma eli vakuutustekniset riskit ja sijoitusriskit, linkitys yhtiön kassavirtaan ja taseeseen (IFRS) sekä skenaariomallit.

Maksuperusteiset eläkerahastot

Laki maksuperusteisista lisäeläkejärjestelyistä eläkesäätiöissä ja eläkekassoissa mahdollistaa työnantajille muuta eläketurvaa täydentävän palkitsemisvaihtoehdon, jonka voi toteuttaa kustannustehokkaasti omassa maksuperusteisessa eläkesäätiössä tai -kassassa.

Toisin kuin etuusperusteisissa lisäeläkejärjestelyissä, maksuperusteisissa lisäeläkejärjestelyissä eläketurvan tasoa ei ole etukäteen määrätty. Maksuperusteisissa lisäeläkejärjestelyissä eläketurvan taso määräytyy maksettujen vakuutusmaksujen, niille saatujen sijoitustuottojen ja hallinnointikulujen perusteella.

Työnantajan tarpeiden mukaan voidaan määritellä mm. järjestelyn piiriin kuuluvat henkilöstöryhmät, etuudet, maksutasot ja eläkkeelle jäämisiät. Annamme mielellämme lisätietoja maksuperusteisten lisäeläkejärjestelyiden yksityiskohdista ja muista huomioitavista asioista.

Meillä on valmiudet tarjota palveluja maksuperusteisten lisäeläkejärjestelyiden

 • suunnitteluun
 • asiakirjojen laatimiseen ja perustamiseen
 • käytännön hoitoon

Ota yhteyttä: johtaja Katriina Hyvönen, kassa- ja säätiöasiakkuudet, puh. 010 516 8345, katriina.hyvonen(at)mandatumlife.fi tai aktuaarijohtaja Piia Laaksonen, puh. 010 516 8335, piia.laaksonen(at)mandatumlife.fi.

Eläkesäätiön tai -kassan perustaminen

Työnantajan on mahdollista järjestää työntekijöidensä eläketurva vakuuttamalla työntekijä vakuutusyhtiön toimesta tai omassa eläkesäätiössä tai -kassassa. Oma eläkesäätiö tai -kassa saattaa olla yrityksellesi edullisin tapa järjestää työntekijöiden eläketurva.

Päätöksenteon tueksi teemme yrityskohtaisia selvityksiä ja laskelmia, joiden perusteella uuden eläkesäätiön tai -kassan toimintaedellytyksiä voidaan arvioida ja suunnitella.

Avustamme eläkesäätiön tai eläkekassan perustamisessa. Laadimme tarvittavat asiakirjat, hakemukset ja säännöt sekä hoidamme yhteydet viranomaisiin.

Ota yhteyttä: johtaja Katriina Hyvönen, kassa- ja säätiöasiakkuudet, puh. 010 516 8345, katriina.hyvonen(at)mandatumlife.fi tai aktuaarijohtaja Piia Laaksonen, puh. 010 516 8335, piia.laaksonen(at)mandatumlife.fi.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä

Tilaa uutiskirje

Ajankohtaiset artikkelit henkilöstön palkitsemisesta suoraan sähköpostiisi.