Asioi helposti ja nopeasti verkossa

Yritysasiakkaana hoidat sopimusasioitasi verkkopalvelussa silloin kun sinulle parhaiten sopii. Tee asiointisopimus ja kirjaudu sisään pankkitunnuksillasi.

Ota verkkopalvelu käyttöösi tekemällä asiointisopimus

Yritysasiakkaana tarvitset asiointisopimuksen verkkopalvelun käyttöön. Asiointisopimuksen tekeminen on helppoa ja se mahdollistaa sopimusasioiden hoitamisen kätevästi verkossa.

  • Määritä asiointisopimuksella yrityksen pääkäyttäjä.
  • Pääkäyttäjä saa sähköpostitse vahvistuksen käyttövaltuuden rekisteröinnistä, ja voi tämän jälkeen ottaa verkkopalvelun käyttöön.
  • Pääkäyttäjä voi myös nimetä verkkopalvelulle muita käyttäjiä ja heille eritasoisia oikeuksia.

Ota yhteyttä yritysasiakaspalveluumme

Soita meille

0200 31190 (pvm/mpm) ma-pe klo 8-17

Lähetä viesti verkkopalvelussa

Asiakkaanamme olet kätevimmin yhteydessä meihin lähettämällä meille viestin verkkopalvelussa. Saat vastauksen lähettämääsi viestiin 48 tunnin kuluessa.

Chat

Mandatum Lifen chat palvelee arkisin klo 9-16. Löydät chat-ikkunan sivun oikeasta alalaidasta aina kun asiakaspalvelija on paikalla.

Tietojen tarkastelu ja muutokset

Voit tarkastella verkkopalvelussa sopimustesi tietoja esimerkiksi tehtyjen maksujen, kertyneiden säästöjen, valittujen turvien sekä vakuutettujen osalta.

Löydät sopimustesi tiedot valitsemalla ylävalikosta Sopimukset. Näet listauksen voimassa olevista sopimuksistasi ja sopimusta klikkaamalla näet valitun sopimuksen tarkat tiedot. Sopimuksen tarkemmat tiedot löydät jaoteltuina eri välilehdiltä.

Asiakirjat-välilehdeltä löydät valittuun sopimukseen liittyviä asiakirjoja, kuten sopimuskirjan, vuositiedotteen tai laskun. Voit avata dokumentin (pdf) sen nimeä klikkaamalla, ja voit halutessasi myös tallentaa dokumentin omalle koneellesi tai tulostaa sen.

Miten lisään tai poistan vakuutettuja?

Verkkopalvelussa voit myös lisätä ja poistaa vakuutettuja sopimuksistasi. Osassa Sesam-ryhmäeläkevakuutuksista tämä onnistuu Sopimukset-kohdassa valitsemalla haluamasi sopimuksen. Ryhmän perustiedoissa näet ryhmää koskevat perustiedot ja voit tehdä muutoksia Lisää vakuutettuja tai Poista vakuutettuja -toiminnoilla. Jos nämä toiminnot eivät näy sinulle etkä pysty näin lisäämään tai poistamaan vakuutettuja, voit lähettää meille viestin valitsemalla vasemman sijaitsevasta valikosta Viestit.

Lisää vakuutettu näin:

  1. Valitse, minkä sopimuksen ryhmää haluat muuttaa.
  2. Syötä lisättävän vakuutetun tiedot ja valitse Jatka.
  3. Kun toimeksianto on käsitelty ja toteutettu Mandatum Lifessa, näkyy muutos verkkopalvelussa (tämä voi kestää muutaman arkipäivän).

Miten teen muutoksia sopimukseeni?

Kun haluat tehdä muita muutoksia sopimukseesi, valitse haluamasi sopimus ja tämän jälkeen välilehti Muutokset. Muutoslomakkeen käyttäminen edellyttää valtuuden muutosten tekemiseen. Voit myös ilmoittaa haluamistasi muutoksista asiakaspalveluumme lähettämällä meille viestin.

Esimerkiksi jos haluat muuttaa sijoituskohteita, löydät sähköisen sijoituskohteiden muutoslomakkeen kyseisen sopimuksen Muutokset-välilehdeltä. Avautuvalla lomakkeella syötä muutettavat sijoituskohteet ja niiden vaihdettavat osuudet ja lähetä tiedot suoraan sähköisesti meille. Sijoituskohteiden muuttaminen verkkopalvelussa on toistaiseksi maksutonta.

Asiointiroolin vaihtaminen ja käyttöoikeuksien hallinta

Jos sinulla on oikeudet hoitaa sekä omia että yrityksesi asioita verkkopalvelussa, voit vaihtaa asiointiroolia ollessasi kirjautuneena palveluun. Asiointiroolin vaihtaminen tapahtuu valitsemalla verkkopalvelun ylävalikosta oma nimesi ja Vaihda roolia.

Yrityksen pääkäyttäjänä voit lisätä ja poistaa käyttäjiä sekä määrittää näiden käyttäjien käyttöoikeudet. Käyttöoikeuksien hallintaan pääset valitsemalla oma nimesi verkkopalvelun ylävalikosta ja valitsemalla Käyttöoikeudet. Lista palvelun käyttäjistä aukeaa. Valitsemalla käyttäjän nimen näet käyttäjän henkilötiedot sekä käyttöoikeudet ja voit muokata haluamiasi tietoja.

Voit luoda uuden pääkäyttäjän tai poistaa pääkäyttäjän asiointisopimuksella, jos sinulla on nimenkirjoitusoikeus yritykseltäsi.

Korvaushakemus yritykselle

Sairauden ja tapaturman hoitokulut

Haet kätevimmin korvausta sairauden tai tapaturman hoitokuluista verkkopalvelussamme. Kirjaudu verkkopalveluun ja valitse rooli Omat asiat. Tee korvaushakemus yksityisasiakkaana, vaikka vakuutuksenottaja tai edunsaaja olisikin edustamasi yritys. Pääset tekemään hakemusta valitsemalla kohdan Korvaushakemus verkkopalvelun ylävalikosta.

Henkivakuutuskorvaus ja muut korvaukset

Hakeaksesi korvausta henkivakuutuksesta tai työkyvyttömyyden, vakavan sairauden tai tapaturmaisen pysyvän haitan vuoksi, on sinun täytettävä ja palautettava erillinen lomake.

Korvauspalvelu

Jos sinulla on kysyttävää korvausasioista, voit olla yhteydessä korvauspalveluumme myös puhelimitse, p. 0200 31100 (pvm/mpm).

Vaihda verkkolaskuun

Yritysasiakkaana voit valita laskutustavaksi joko verkkolaskun tai paperilaskun.

Verkkolasku

Verkkolasku vastaa henkilöasiakkaiden e-laskua, ja se voidaan lähettää myös tiedostomuotoisena. Voit ottaa verkkolaskutuksen käyttöön helposti verkkopalvelussamme. Toiminto löytyy, kun valitset ensin Sopimukset ja tämän jälkeen haluamasi sopimuksen. Voit myös täyttää ja palauttaa alla olevan lomakkeen.

Verkkopalvelun käyttö edellyttää asiointisopimuksen tekemistä. Lisäksi verkkolaskutuksen edellytyksenä on, että yrityksesi on tehnyt verkkolaskua koskevan sopimuksen verkkolaskuoperaattorin kanssa.

Vakuutuksen omistus vaikuttaa laskutustapaan

Kun valitset sopivaa laskutustapaa, tarkasta aina ensin, onko vakuutuksen omistajana yritys vai yksityishenkilö. Jos vakuutuksesi tai sopimuksesi on henkilökohtaisesti omistamasi, voit käyttää vain henkilöasiakkaille tarkoitettuja laskutustapoja, vaikka maksujen maksajana olisikin yritys.

Lomakkeilla tehtävät muutokset

Yrityksen pääkäyttäjän poistaminen, sopimuksen omistusoikeuden siirto, säästösumman siirtäminen ja valtuutukset vaativat tulostettavan lomakkeen täyttämistä ja palauttamista postitse. Valitse alta oikea lomake ja lähetä se meille palautusosoitteeseen.

Palautusosoite

Mandatum Henkivakuutusosakeyhtiö
Asiakasposti / 2011
Kalevantie 3
20520 Turku

Käyttöoikeuden peruutus

Jos haluat poistaa yrityksen pääkäyttäjän, valitse lomake Käyttöoikeuden peruutus.

Valtakirja

Mikäli haluat valtuuttaa yksityishenkilön hoitamaan yrityksesi Säästösopimusta tai Varainhoidon sopimusta, käytä oheista valtakirjaa.

Omistusoikeuden siirto

Halutessasi siirtää vakuutuksen omistuksen toiselle yritykselle tai henkilölle, täytä ja palauta lomake Omistusoikeuden siirto. Löydät lomakkeen myös verkko-palvelusta valitsemalla ylävalikosta Sopimukset. Valitse sitten haluamasi sopimus ja sen jälkeen välilehti Muutokset.

Säästösumman siirto

Halutessasi siirtää Sijoitusvakuutuksen säästösumman uuteen Sijoitusvakuutukseen, valitse alla oleva lomake.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä

Tilaa uutiskirje

Ajankohtaiset artikkelit henkilöstön palkitsemisesta suoraan sähköpostiisi.