Suurempia palkkioita, vaikuttavampaa palkitsemista

Palkkiorahasto on tehokas väline työntekijöille maksettavien palkkioiden hallinnointiin, maksamiseen ja sijoittamiseen. Juridiselta muodoltaan Palkkiorahasto on henkilöstörahasto.

Palkkiorahasto yritykselle

 • Kustannustehokas tapa maksaa työntekijöiden tulos- ja voittopalkkioita
 • Tarvittaessa erinomainen keino ottaa henkilöstö mukaan sijoittamaan yhtiön osakkeeseen
 • Parantaa palkitsemisen vaikuttavuutta

Palkkiorahasto työntekijälle

 • Mahdollistaa suuremmat palkkiot verrattuna käteisnostoon
 • Joustava tapa säästää omia tavoitteita tai esimerkiksi eläkeaikaa varten
 • Varoilleen saa ammattimaisen sijoitustoiminnan tuotot

Laske paljonko voit hyötyä Palkkiorahastolla

Hyötysi palkkion rahastoinnista

Syötä tulopalkkiosi (bruttona, ennen veroja)

€/vuosi

Käteisenä nostettuna: Jos työntekijä nostaa tulos- tai muun palkkionsa käteisenä, työnantaja maksaa siitä heti sivukulut ja työntekijä verot. Kun palkkio sijoitetaan rahastoon, työnantajan ei tarvitse maksaa sivukuluja eikä työntekijän tässä vaiheessa veroja. Yleensä työnantaja maksaa työntekijälle sivukuluissa säästyneen summan. Tässä työntekijän sivukulujen määräksi on arvioitu 7,1 % ja työnantajan maksaman lisäpalkkion määräksi 20 %. Työntekijän veroprosentiksi on arvioitu 30 %.
€/vuosi

Palkkiorahastoon sijoitettuna: Jos työntekijä nostaa tulos- tai muun palkkionsa käteisenä, työnantaja maksaa siitä heti sivukulut ja työntekijä verot. Kun palkkio sijoitetaan rahastoon, työnantajan ei tarvitse maksaa sivukuluja eikä työntekijän tässä vaiheessa veroja. Yleensä työnantaja maksaa työntekijälle sivukuluissa säästyneen summan. Tässä työntekijän sivukulujen määräksi on arvioitu 7,1 % ja työnantajan maksaman lisäpalkkion määräksi 20 %. Työntekijän veroprosentiksi on arvioitu 30 %.
€/vuosi

Näin säästösi kasvavat Palkkiorahastossa

Aika

5 vuotta

Käteisenä nostettuna: Käteisenä nostettavien palkkioiden yhteenlaskettu summa, jos työntekijä nostaa palkkiot käteisenä vuosittain. Palkkioista on vähennetty työntekijän ansiotuloverot (30 %) ja palkansaajan sivukulut (7,1 %). Laskelmassa oletetaan, että työntekijä saa joka vuosi ensimmäisessä kohdassa syöttämänsä palkkion.
yht. €

Palkkiorahaston kautta nostettuna: Palkkiorahaston kautta kerralla nostettava summa, kun työntekijä laittaa vuosittain palkkionsa rahastoon. Summasta on vähennetty työntekijän ansiotuloverot (30 %), mutta huomioitu 20 %:n verovapaa osuus. Työntekijä voi nostaa kaikki varat työsuhteen päättyessä. Säästöistä voi myös nostaa joka vuosi 15 %. Varoille on laskettu 4 %:n vuotuinen tuotto-oletus. Laskelmassa oletetaan, että työntekijä saa joka vuosi ensimmäisessä kohdassa syöttämänsä palkkion.
yht. €

Kerromme mielellämme lisää

Ottakaa minuun yhteyttä

tai soita ja kysy lisää 0200 31190

ma–to 8–18, pe 8–17 (pvm/mpm)

Kiitos!

Otamme sinuun yhteyttä parin arkipäivän kuluessa.

Voit myös soittaa meille:
p. 0200 31190 (pvm/mpm)
ma–to 8–18 ja pe 8–17

Miksi työnantajan kannattaa perustaa Palkkiorahasto?

Palkkiorahaston voi perustaa käytännössä mikä tahansa yli 10 työntekijän yritys tai organisaatio. Juridiselta muodoltaan Palkkiorahasto on henkilöstörahasto.

Yritys voi sitoa rahastoon maksettavat palkkiot esimerkiksi yksikkö-, ryhmä- tai henkilökohtaisiin kriteereihin, ja palkkioeriä voidaan maksaa sekä kollektiivisesti että ryhmä- ja yksilötasolla.

Hyödyt yritykselle:

 • Kustannushyödyt: työnantajan ei tarvitse maksaa palkkioista henkilösivukuluja ja palkkiot voi vähentää yrityksen verotuksessa.
 • Parantaa palkitsemisen vaikuttavuutta: rahaston avulla yritys viestii luontevasti työn tavoitteista ja palkitsemisen kriteereistä. Rahastoidut ja suuremmat palkkiot pysyvät mielessä pidempään.
 • Viestii vastuullista työnantajakuvaa.

Palvelumme yrityksille

Tarjoamme yrityksille rahaston kokonaisvaltaista hallinnointia sekä palkitsemisen asiantuntijapalveluita. Palvelumme sisältää mm.

 • Toimivan palkitsemisjärjestelmän suunnittelun asiantuntijapalvelut
 • Rahaston perustamisen ja rekisteröinnin
 • Rahaston jäsenten osuuksien laskennan, maksamisen ja jäsentietojen ylläpidon
 • Jäsenten neuvontapalvelun
 • Rahaston kirjanpidon ja hallinnoinnin
 • Varainhoidon ja sijoitustoiminnan

Näin työntekijä hyötyy Palkkiorahastosta

Palkkiorahaston avulla työntekijä voi joustavasti säästää omaan elämäntilanteeseensa sopivaan säästökohteeseen, esimerkiksi opintovapaata, osa-aikaeläkettä tai lomamatkaa varten.

Kun palkkiot siirretään rahastoon käteismaksun sijaan, työntekijä saa

 • palkkionsa jopa 45 % suurempana: palkkioista ei tarvitse maksaa rahastoon siirrettäessä henkilösivukuluja eikä veroja
 • 20 % nostosta verovapaana nostaessaan varoja rahastosta
 • rahastossa oleville varoilleen ammattimaisen sijoitustoiminnan tuotot.

Työntekijä voi vuosittain päättää rahasto-osuuksien nostojen tahdista: hän voi nostaa varoja rahastosta enintään 15 % jo ensimmäisenä vuonna. Seuraavina vuosina nostettavissa olevan osuuden määrä kasvaa. Mitä kauemmin työntekijä pitää varojaan rahastossa, sitä suurempi summa säästöön kertyy. Kaikki säästöt työntekijä saa itselleen viimeistään työsuhteen päättyessä tai jäädessään eläkkeelle.

Työntekijänä voit myös kertoa Palkkiorahastosta yrityksessäsi johdolle, henkilöstöhallinnolle tai esimiehellesi. Tulemme mielellämme kertomaan asiasta teille lisää.

Palkkiorahasto tarjoaa työntekijälle säästämisen välineen

Palkkiorahasto on arvostettu henkilöstöetu. Se on erittäin hyvä väline pitkän aikavälin säästämiseen ja toimii joustavasti erilaisissa elämäntilanteissa. Talousjohtaja Arto Raivio Kiillosta kertoo videolla, mitkä hänen mielestään ovat rahaston hyödyt työntekijälle.

Tutustu tarkemmin Palkkiorahastoon

Palkkiorahasto on tehokas palkitsemisen keino, jonka avulla sekä yritys että työntekijät hyötyvät palkitsemiseen panostetuista euroista entistä enemmän. Lue lisää esitteestä.

Palkkiorahasto

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä

Tilaa uutiskirje

Ajankohtaiset artikkelit henkilöstön palkitsemisesta suoraan sähköpostiisi.