Hae korvausta sairaus- ja tapaturmavakuutuksestasi

Korvausta haet kätevimmin verkkopalvelussamme, jonne voit kirjautua omilla pankkitunnuksillasi. Otamme hakemuksesi käsittelyyn viiden arkipäivän sisällä siitä, kun olet toimittanut meille kaikki tarvittavat dokumentit.

Näin teet korvaushakemuksen

1. Maksa kulut aina ensin itse ja hae Kelasta sairausvakuutuslain perusteella korvaus kuluista, ellei palveluntuottaja ole jo vähentänyt niitä hoito- tai lääkekuluista.

2. Ota esille korvaushakemukseen liittyvät kuitit ja muut asiakirjat. Saat niiden toimitusohjeet lähetettyäsi hakemuksen. Katso tarvittavat liitteet »

3. Kirjaudu verkkopalveluun ja valitse ylävalikosta Korvaushakemus. Valitse alhaalta Uusi hakemus, jos haluat tehdä kokonaan uuden hakemuksen. Jos haluat tehdä jatkohakemuksen aiempaan tapaukseen, valitse oikea hakemus listalta ja sen jälkeen alle aukeavasta yhteenvedosta Jatkohakemus.

4. Otamme hakemuksesi käsittelyyn viiden arkipäivän sisällä siitä, kun tarvittavat asiakirjat ovat saapuneet meille.

5. Täytä kaikki kentät ja paina Jatka tallentaaksesi sivun tiedot. Täytä jokainen hakemuksen sivu 15 minuutin kuluessa, jotta tietosi eivät häviä. Jos käytät enemmän aikaa, lomakkeen tiedot tyhjennetään tietoturvasyistä.

6. Lähetä hakemus yhteenvetosivulta. Saat ohjeet tositteiden toimittamiseen täytettyäsi lomakkeen. Lähetettyäsi hakemuksen voit tulostaa sen itsellesi talteen.

Korvaushakemuksen liitteet

Hakiessasi korvausta sairauden tai tapaturman hoitokuluista, on kaikissa liitteissä oltava vakuutetun nimi ja henkilötunnus. Tarvittavat asiakirjat riippuvat siitä, millaista kulua korvaushakemus koskee. Alta löydät tarkat tiedot vaadituista liitteistä.

Lähetä liitteet meille viestillä verkkopalvelussa tai postitse alla olevaan osoitteeseen:

Mandatum Life/Kaleva
Korvauspalvelu
PL 627
00101 HELSINKI

Korvaus kuluista yksityisessä hoitolaitoksessa

Alkuperäiskappaleet kulutositteista, mikäli Kelan korvauksen osuus on vähennetty suoraan hoitolaitoksessa (tehty vähennys näkyy kulutositteissa) tai Kelan alkuperäisen päätöksen sairausvakuutuslain mukaisen korvauksen maksamisesta sekä kopiot Kelan päätökseen liittyvistä kulutositteista (mikäli korvausta on haettu Kelan toimistosta). Kulutositteilla tarkoitetaan hoitolaitoksen kassalaskua tai maksupäätekuittia, jonka liitteenä on selvitys lääkärin antamasta hoidosta ja lomake perityistä palkkioista sekä mahdollinen tutkimus- tai hoitomääräys. Kun korvausta haetaan psykoterapiasta, tarvitsemme psykiatrin kirjoittaman B-lääkärilausunnon.

Korvaus kuluista julkisessa terveydenhuollossa

Terveyskeskus- tai poliklinikkakäynnistä alkuperäinen lasku ja maksukuitti tai arkistointitunnuksen sisältävä tuloste verkossa maksetusta laskusta.

Korvaus apteekkikuluista

Alkuperäinen apteekkikuitti lääkekuluista sekä kopio lääkemääräyksestä (reseptistä). Lääkemääräyksen sijaan voit toimittaa apteekin tulostaman laskelman. Huomioithan, että vakuutus ei korvaa apteekin mahdollisesti perimiä palvelumaksuja.

Korvaus tapaturmavakuutuksesta

Toimita lisäksi Sairauskertomusmerkinnät ensimmäisestä lääkärikäynnistä. Jos kyse on hammasvammoista, toimita hammaslääkärin hoitoehdotus kustannusarvioineen.

Korvaus sairaalavakuutuksesta tai hoitomaksuvakuutuksesta

Lääkärintodistus tai muu selvitys sairaalahoidon syystä ja sen ajasta. Alkuperäinen sairaalalasku ja maksukuitti (korvaus on verollista tuloa todellisten kustannusten ylittävältä osalta).

Sairauden tai tapaturman hoitokulujen korvaaminen

Vakuutusehtojen mukaisesti sairauskuluvakuutuksesta korvataan ne sairaanhoitokulut, jotka eivät kuulu jonkun lain korvauspiiriin ja jotka vakuutettu joutuu itse maksamaan hoidostaan. Hae ensin sairasvakuutuslain (SVL) perusteella maksettavat korvaukset Kansaneläkelaitoksen paikallistoimistosta. Hakuaikaa on kuusi kuukautta kulujen syntymisestä.

Jos korvausta ei ole haettu kuuden kuukauden sisällä kulujen syntymisestä, maksetaan korvaus vähennettynä SVL:n mukaisella korvauksella.

Useat yksityiset sairaanhoitopalvelujen tuottajat hakevat Kelan korvauksen asiakkaittensa puolesta. Tällöin laskustasi vähennetään suoraan Kela-korvauksen osuus, ja voit hakea meiltä vakuutuskorvausta välittömästi.

Ennakkopäätöksen tai maksusitoumuksen hakeminen

Jos olet menossa kalliiseen tutkimukseen tai toimenpiteeseen, suosittelemme, että varmistat korvattavuuden etukäteen.

Myönnämme kalliisiin tutkimuskuluihin ennakkopäätöksiä eli korvauslupauksia. Voit tiedustella sinulle suositellun tutkimuksen tai hoidon korvattavuutta vakuutuksesta puhelimitse numerosta 0200 31100 (Korvauspalvelut). Korvauskäsittelijä pystyy useimmiten antamaan ennakkopäätöksen kulujen korvattavuudesta jo puhelimessa. Kun saat ennakkopäätöksen, maksat kulut ensin itse ja haet niistä Kelan korvauksen. Tämän jälkeen voit hakea korvausta vakuutuksestasi.

Myönnämme myös maksusitoumuksia kalliisiin leikkaustoimenpiteisiin. Maksusitoumusta varten laaditusta lääkärin selvityksestä pitää käydä ilmi toimenpiteen syy ja tarve sekä kustannusarvio. Maksusitoumuksen saatuasi hoitolaitos voi laskuttaa suoraan vakuutusyhtiötä toimenpiteen kustannuksista.

Ennakkopäätös- ja maksusitoumuspyyntöihin liittyvät lääkärin selvitykset tai –lausunnot voidaan lähettää hoitolaitoksesta suoraan Mandatum Lifeen. Vaihtoehtoisesti voit itse lähettää tarvittavat tiedot verkkopalvelussamme viestin liitteenä tai faksilla numeroon 010 516 7514.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä

Tilaa Sijoittajakirje

Missä mennään? Pidä itsesi ajan tasalla markkinoiden menosta.