Laadukasta varainhoitoa instituutioasiakkaille

Saat arvokkaan kumppanin, joka nivoo varainhoidon luontevasti yhteen tavoitteiden ja tarpeiden kanssa.

Tarjoamme institutionaalisille sijoittajille Mandaattivarainhoitoa ja konsultoivaa varainhoitoa, kirjanpitopalveluita sekä riskienhallinnan konsultointia.  Asiakkaitamme ovat säätiöt, liitot, työttömyyskassat, eläkekassat ja -säätiöt, henkilöstörahastot, seurakunnat, kaupungit ja muut yhteisöt.

Instituutioasiakkaisiin erikoistunut tiimimme palvelee kaikissa varainhoitoon liittyvissä kysymyksissä yhdessä tytäryhtiömme Innovan asiantuntijoiden kanssa.

Suuren sijoittajan kannattaa luottaa toiseen suureen.

Sijoitusfilosofia

Kärsivällisyys sijoittamisessa palkitaan
Kaikkien omaisuuslajien johdonmukainen hyödyntäminen johtaa parempaan lopputulokseen.
Vastuullisuus: Vastuullisesti toimiviin yhtiöihin sijoittaminen on pitkällä aikavälillä tuottavampaa.

Tutustu: Mandatum Lifen ja WWF Suomen sijoittajan opas ilmastoriskien hallintaan (2018)

Instituutiovarainhoidon palvelumme

Tarjoamme sinulle instituutioasiakkaana Mandaattivarainhoitoa sekä konsultoivaa varainhoitoa.

Mandaattivarainhoidossa sijoitustavoitteen saavuttaminen ja sijoitusriskin hallinta toteutetaan aktiivisella salkunhoidolla valitsemasi sijoitusstrategian mukaisesti. Määrittelemme sijoituspolitiikan, riskiprofiilin ja mahdolliset sijoitustoiminnan rajoitukset kanssasi, minkä jälkeen teemme yksittäiset sijoituspäätökset puolestasi sovituissa puitteissa. Instituutioasiakkaana käytössäsi on oma varainhoitaja, joka huolehtii sijoitusstrategian toteuttamisesta ja raportoinnista.

Konsultoivassa varainhoidossa saat omalta varainhoitajaltasi tietoa sijoituskohteista sekä Mandatum Lifen näkemyksiä päätöksenteon tueksi. Tarjoamme käyttöösi laaja-alaista tietoa ja tutkimuksia sijoitusmarkkinoista ja nostamme esiin ajankohtaisia, markkinatilanteeseen sopivia ja tarpeesi huomioivia sijoituskohteita ja -ratkaisuja. Konsultoivassa varainhoidossa teet itse lopulliset päätökset sijoituskohteiden valinnasta ja Mandatum Life huolehtii toteutuksesta.

Kanssamme sijoitat vakuutussopimuksessa. Tarjoamme lisäksi rahastoja niille instituutioasiakkaille, jotka eivät pysty hyödyntämään vakuutussopimuksen etuja.

 

Monipuolinen valikoima sijoituskohteita

Instituutioasiakkaana hyödyt monipuolisesta sijoituskohteiden valikoimastamme. Salkunhoitomme käyttää mm. sijoituskoreja ja -rahastoja, valikoitujen kumppaniemme rahastoja, markkinatilanteisiin räätälöityjä rakennesijoituksia sekä yksittäisiä osakkeita, indeksiosuusrahastoja (ETF:t), johdannaisinstrumentteja ja yrityslainoja.

Olemme suuri pohjoismainen sijoittaja ja meille tarjotaan jatkuvasti kiinnostavia sijoituskohteita, joista valikoimme asiakkaillemme sopivimmat. Kauttamme voit sijoittaa moniin pohjoismaisiin yrityslainoihin jo suoraan liikkeeseenlaskuista.

Markkinanäkemys käytössäsi

Sijoitustoimintaamme ohjaa kurinalainen sijoituspäätösmalli, joka mahdollistaa nopean reagoinnin ja sijoituspäätösten tekemisen yli omaisuuslajien asiakkaidemme eduksi. Sijoitustoimintamme perustuu vahvaan fundamenttiosaamiseen sekä makrotaloudessa että eri omaisuuslajeissa.

Olemme erittäin aktiivisia yritys- ja toimialakentässä ja tapaamme yli 300 yritystä vuodessa. Senior-salkunhoitajillamme on 10–15 vuoden kokemus korko-, osake- ja johdannaismarkkinoilta investointipankeissa ja suurten instituutioiden salkunhoidosta Pohjoismaissa ja Iso-Britanniassa. Kokeneen trading-tiimimme rinnalla työskentelevät analyytikkomme tuottavat räätälöityjä analyysejä yhtiöistä ja markkinoista. Omat analyysimme ovatkin keskiössä, kun muodostamme näkemystä eri omaisuuslajeista.

Instituutioiden riskienhallinta

Tarjoamme kattavia analyysipalveluita eläkelupausten, vastuuvelan ja sijoitusvarallisuuden riskien analysoimiseksi. Analyysit antavat kokonaisvaltaisen näkemyksen eläkelaitosten riskeistä ja muodostavat hyvän lähtökohdan sijoitustoiminnan ja riskienhallinnan suunnittelulle.

Eläkelaitosten ja henkilöstörahastojen hallinnointi

Asiantuntijamme palvelevat pitkällä kokemuksella eläkesäätiöitä ja -kassoja niiden toiminnan kaikissa vaiheissa. Tarjoamme  eläkelaitosten perustamispalvelut ja niiden kokonaisvaltaisen hallinnon sekä kattavat erityispalvelut.

Henkilöstörahastoille tarjoamme hallinnoinnin kokonaispalvelua rahaston perustamisedellytysten selvittämisestä ja perustamisprosessin hoidosta jäsenosuuksien laskentaan ja maksatukseen sekä rahaston varainhoitoon. Palveluumme kuuluu myös rahaston asiamiespalvelut sekä neuvonta ja juridiset palvelut.

Muut palvelut instituutioille

Tarjoamme instituutioille kirjanpitopalvelua. Asiakaskirjanpitomme huolehtii säätiöiden, henkilöstörahastojen, eläkesäätiöiden ja -kassojen sekä sairauskassojen kirjanpidosta.

Palvelumme sisältää:

  • juoksevan kirjanpidon sekä kuukausiraportit
  • tilinpäätökset ja tulosennusteet
  • viranomaisraportoinnin
  • kateluettelot
  • veroilmoitukset
  • tilintarkastajien avustamisen
  • tilastoinnin (Finanssivalvonta, TELA, Tilastokeskus, TEM)
  • tilinpäätöksen esittelyn tilinpäätöskokouksissa

Tarjoamiimme palveluihin kuuluvat myös omaisuudenhoidon yhdistelmäraportti, arvonlisäverolaskenta, budjettiseuranta sekä maksuliikenteen hoito.

Henkilökohtainen varainhoitaja ja raportointi

Instituutiotiimimme varainhoitajilla on pitkäaikainen ja laaja kokemus varainhoidon erityispiirteistä eri toimialoilla ja segmenteissä. Asiakkaan erityistarpeet huomioidaan varainhoitoa laadittaessa ja yhteistyön edetessä nimetty varainhoitaja valvoo sijoitusstrategian toteutumista ja keskustelee mahdollisista muutostarpeista asiakkaan kanssa.

Huomioimme instituutioasiakkaan tarpeet raportoinnissa, ja raportit voidaan räätälöidä asiakkaan toiveiden mukaisesti. Varainhoitajamme on tarvittaessa käytettävissä myös raporttien yksityiskohtaiseen läpikäyntiin instituution yhteyshenkilön ja/tai hallituksen kanssa.

Voit halutessasi olla suoraan yhteydessä instituutiotiimimme yhteyshenkilöihin:

Taneli Törmänen
Johtaja, Instituutioasiakkaat
p. 050 422 0092
taneli.tormanen[at]mandatumlife.fi

Matti Ollikainen
Varainhoitaja
p. 050 094 4177
matti.ollikainen[at]mandatumlife.fi

Claes Siegfrids
Director, International Investors
p. +358 50 424 7607
claes.siegfrids[at]mandatumlife.fi

Petteri Joensuu
Senior Advisor
p. 050 350 4486
petteri.joensuu[at]mandatumlife.fi

Piia Latvala
Varainhoitaja
p. 050 521 1514
piia.latvala[at]mandatumlife.fi

Niko Yletyinen
Advisor
p. 040 583 8977
niko.yletyinen[at]mandatumlife.fi

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme. 

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä

Tilaa Sijoittajakirje

Missä mennään? Pidä itsesi ajan tasalla markkinoiden menosta.