Tartu suomalaisen osakemarkkinan tarjoamiin mahdollisuuksiin

Myynnissä rajoitetun ajan

Nyt myynnissä: Sijoituskori, joka tavoittelee tuottoa Suomen ja Ruotsin osakemarkkinoilta

Toimme myyntiin uudet rakennesijoitukset, ML Suomi-Ruotsi -sijoituskorit, jotka sijoittavat Suomen ja Ruotsin osakemarkkinoille.

Edelliset Suomi-Ruotsi -sijoituskorit ovat olleet suosittuja ja haluamme jälleen tarjota mahdollisuuden päästä hyötymään houkuttelevasta markkinasta.

Saat nyt rajoitetun ajan mahdollisuuden sijoittaa osittaisella pääomasuojalla* Suomen ja Ruotsin osakemarkkinoille. Pääomaturvattu rakennesijoitus antaa turvaa osakemarkkinoiden laskun varalta. 
 

 Voit valita sijoituskorin halutessasi osittaisella pääomasuojalla*, joka antaa turvaa osakemarkkinoiden laskun varalta tai uudenlaisen Twin Win -rakenteen, joka tarjoaa tuottoa sekä maltillisessa kurssinousussa että -laskussa.

*) Pääomasuojaan liittyy Sampo Oyj:n luottoriski

Miksi sijoittaa Suomen ja Ruotsin osakemarkkinoille?

◾Osakkeet ovat houkutteleva vaihtoehto suhteessa korkosijoituksiin, sillä korkotasot ovat edelleen alhaisia.  
◾Suomalaisten ja ruotsalaisten yritysten kilpailuetuina maailmalla ovat mm. tunnetusti vakaa toimintaympäristö, hyvä koulutustaso, korkea osaaminen ja laatu.
◾Ruotsin talouden näkymät ovat hyvät ja Suomen taloudessa on piristymisen merkkejä.
◾On tärkeää ymmärtää mihin sijoittaa. Osittain pääomaturvattujen sijoituskorien kohdeyritykset ovat suuria, tunnettuja Helsingin ja Tukholman pörsseistä valittuja suomalaisia ja ruotsalaisia yrityksiä.  

 

Optimoi tuoton ja riskin suhde - valitse oma tapasi

Haluatko turvaa pääomallesi?

ML Suomi-Ruotsi -sijoituskoreista on saatavilla riski-tuotto -suhteeltaan kolme eri vaihtoehtoa, joista voit valita omiin tavoitteisiisi sopivimman.

ML Suomi-Ruotsi Turva ja Tuotto ovat viisivuotisia, osittain pääomaturvattuja* sijoituskoreja. ML Suomi-Ruotsi Turvassa pääomasuoja on 90 % ja Tuotossa 80 %.

Sijoituskorit sopivat sijoittajalle, joka haluaa sijoittaa osakemarkkinoille ja odottaa pohjoismaisten osakemarkkinoiden vahvistuvan, mutta haluaa samanaikaisesti turvata pääomaa kurssilaskun varalta.

*) Pääomasuojaan liittyy Sampo Oyj:n luottoriski

ML Suomi-Ruotsi 10/2021 Turva

Sopii sinulle, jos
•    Haluat sijoittaa osakkeisiin mahdollisimman pienellä pääomariskillä.
•    Uskot voimakkaisiin liikkeisiin osakkeissa, mutta tyydyt alempaan tuottopotentiaaliin, koska saat suojan pääomallesi.

 

ML Suomi-Ruotsi 10/2021 Tuotto

Sopii sinulle, jos
•    Haluat hyötyä osakkeiden noususta ja lisäksi rajoittaa pääomariskiä.
•    Uskot voimakkaisiin liikkeisiin osakkeissa ja olet valmis ottamaan enemmän pääomariskiä saadaksesi hyvää tuottoa, jos osakkeet nousevat.

 

Suomi-Ruotsi Twin Win 6/2019

Sopii sinulle, jos
•    Et pelkää osakkeiden voimakasta arvonvaihtelua.
•    Uskot maltillisiin liikkeisiin osakkeissa seuraavan kahden vuoden aikana ja haluat hyötyä siitä mahdollisimman tehokkaasti.
•  Sijoitus ei ole pääomaturvattu, mutta tarjoaa suojan maltilliselta kurssilaskulta.

 

Nimi: Mandatum Life Suomi-Ruotsi 12/2021 Turva
Salkunhoitaja: Mandatum Henkivakuutusosakeyhtiö (Vakuutusyhtiö)
Merkintäaika: 7.11. – 2.12.2016
Sijoitusaika: Noin 5 vuotta (9.12.2016 – 30.11.2021)
Kohdemarkkina: 10 suomalaista ja ruotsalaista osaketta tasapainoin
Pääomasuoja*: 90 %
Pääomasuojayhtiö: Sampo Oyj
Alustava osallistumisaste: 90 %
Alustava enimmäistuotto: Ei enimmäistuottoa
Osuuden arvon määritys: pankkipäivittäin
Vähimmäissijoitus: 2500 euroa

Esite »
Säännöt »

*) Pääomasuojaan liittyy Sampo Oyj:n luottoriski. Pääomasuoja on voimassa pääomasuoja-aikana edellyttäen, ettei pääomasuojan toteuttamiseksi tarvittavien sijoitusten luotto- tai vastapuoliriski toteudu. Pääomasuoja koskee 90 % sijoituskorin lähtöarvosta eikä kata vakuutuksen kuluja.

Nimi: Mandatum Life Suomi-Ruotsi 12/2021 Tuotto
Salkunhoitaja: Mandatum Henkivakuutusosakeyhtiö (Vakuutusyhtiö)
Merkintäaika: 7.11. – 2.12.2016
Sijoitusaika: Noin 5 vuotta (9.12.2016 – 30.11.2021)
Kohdemarkkina: 10 suomalaista ja ruotsalaista osaketta tasapainoin
Pääomasuoja*: 80 %
Pääomasuojayhtiö: Sampo Oyj
Alustava osallistumisaste: 190 %
Alustava enimmäistuotto: Ei enimmäistuottoa
Osuuden arvon määritys: pankkipäivittäin
Vähimmäissijoitus: 2500 euroa

Esite »
Säännöt »

*) Pääomasuojaan liittyy Sampo Oyj:n luottoriski. Pääomasuoja on voimassa pääomasuoja-aikana edellyttäen, ettei pääomasuojan toteuttamiseksi tarvittavien sijoitusten luotto- tai vastapuoliriski toteudu. Pääomasuoja koskee 80 % sijoituskorin lähtöarvosta eikä kata vakuutuksen kuluja.

Nimi: Mandatum Life Suomi Twin Win 6/2020
Salkunhoitaja: Mandatum Henkivakuutusosakeyhtiö (Vakuutusyhtiö)
Merkintäaika: 6.11 - 8.12.2017
Sijoitusaika: noin 2,5 vuotta (15.12.2017 – 12.6.2020)
Kohde-etuus: OMX Helsinki 25 -indeksi (HEX25)
Pääomasuoja: Ei pääomasuojaa. Sijoituskoriin sijoitetun pääoman voi menettää osittain tai kokonaan.
Korkosijoitusten luottoriski: Sampo Oyj
Alustava osallistumisaste: 100 %
Alustava enimmäistuotto: 30 % (vastaa noin 11 %:n vuotuista tuottoa)
Osuuden arvon määritys: Pankkipäivittäin
Vähimmäissijoitus: 2 500 euroa

Esite »
Säännöt »

Yleistä rakennesijoituksista

Rakennesijoituksessa eli strukturoidussa sijoituskohteessa yhdistyy useimmiten korko-osa ja tuotto-osa. Tuotto-osa voi muodostua esimerkiksi valitun osakemarkkinan kehityksestä. Korko-osa sen sijaan tukee ja suojaa pääomaa.  Korko-osa perustuu tyypillisesti valitun yhtiön luottoriskiin.

Rakennesijoituksen etu on räätälöitävyys. Se on erinomainen lisä useimman sijoittajan salkkuun, sillä rakennesijoituksen voi kohdistaa mihin omaisuuslajiin tahansa. Rakennesijoitus sopii niin tuottohakuiselle kuin maltillisemmallekin sijoittajalle, sillä valittavissa on usein pääomasuojattu vaihtoehto, jonka avulla tuotto-riski-suhdetta voi säätää juuri itselle sopivaksi.

Kun mietit haluatko sijoittaa rakennesijoitukseen, pohdi aina omia tarpeitasi ja riskinottokykyäsi.

Olen maltillinen sijoittaja

Pääomasuoja tarjoaa sijoitukselle turvaa. Pääomasuoja perustuu valitun yhtiön luottoriskiin ja se voi suojata pääoman osittain tai kokonaan. Suoja tarkoittaa, että pääoma säilyy niin kauan kuin valittu yhtiö säilyy maksukykyisenä. Pääomasuoja on tärkeä varsinkin, jos markkinaympäristö on suhdanneherkkä.

Kohde, johon sijoitat. Rakennesijoituksen tuotto on riippuvainen kohde-etuudestaan, esimerkiksi valitun osakemarkkinaindeksin kehityksestä. Jokaisella kohde-etuudella on omat riskitekijänsä ja ne voivat olla taloudellisia, poliittisia tai markkinaolosuhteisiin liittyviä riskejä. Korkeampi riski kohde-etuudessa tuo korkeamman tuotto-odotuksen. Vakaampaan kohde-etuuteen sijoittaminen on vähäriskisempää ja siinä on vastaavasti matalampi tuotto-odotus.

 

Olen tuottohakuinen sijoittaja

Osallistumisaste. Osallistumisaste määrittää, kuinka suurelta osin sijoittaja hyötyy kohde-etuuden kehityksestä. Osallistumisaste voi olla esimerkiksi puolitoista- tai kaksinkertainen. Joskus korkea osallistumisaste tarkoittaa, että sijoituksessa on tuottokatto. Usein yli 100 prosentin osallistumisasteen tuotteissa on ennalta määritelty tuottokatto todennäköisimmän tuoton parantamiseksi.

Sijoitusaika

Kaikissa rakennesijoituksissa on tärkeää huomioida sijoitusaika. Rakennesijoitukset ovat lähtökohtaisesti osta ja pidä -tyyppisiä sijoituksia. Tyypillinen sijoitusaika on noin 3–5 vuotta. Tänä aikana sijoittajan ei suositella luopuvan sijoituksestaan.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä

Tilaa Sijoittajakirje

Missä mennään? Pidä itsesi ajan tasalla markkinoiden menosta.