Näin tavoitat meidät

Asiakas, lähetä viesti verkkopalvelussa

Asiakkaanamme olet meihin kätevimmin yhteydessä lähettämällä viestin verkkopalvelussa. Verkkopalveluumme kirjaudut yleisimpien suomalaisten pankkien verkkopankkitunnuksilla.

Saat vastauksen lähettämääsi viestiin muutaman arkipäivän kuluessa. Halutessasi saat myös sähköposti-ilmoituksen uudesta verkkopalveluun tulleesta viestistä.

Chat

Chat palvelee arkisin klo 9–16. Löydät chat-ikkunan oikeasta alalaidasta aina kun asiakaspalvelija on paikalla.

Chatissa voit keskustella palveluistamme ja kysyä neuvoa esimerkiksi korvaushakemuksen tekemiseen. Emme voi hoitaa chatissa henkilökohtaisia sopimusasioitasi tietoturvan vuoksi, mutta voit kirjautua verkkopalveluumme tai pyytää soittamaan sinulle.

Soita meille

0200 31100
(pvm/mpm)

Asiakaspalvelu palvelee maanantaista torstaihin klo 8–18 ja perjantaisin klo 8–17 numerossa 0200 31100 (pvm/mpm).

Puhelinnumerot ulkomailta

+358 200 31100 pvm/mpm (suomenkielinen)
+358 200 31120 lna/msa (ruotsinkielinen)

Osoite ulkomailta

Mandatum Life / Kaleva
Asiakaspalvelu TAI Korvauspalvelu
PL 627, Helsinki
FI-00101 HELSINKI
FINLAND
Kun lähetät hakemuksen ulkomailta, käytäthän lähetysmaan postin hinnastoa.

Eläkeajan lähestyessä

Kun eläkeaikasi on lähestymässä, saat meiltä eläkevakuutuksesi alkamistiedotteen 6–8 viikkoa ennen eläkkeen alkamista. Voit tällöin valintasi mukaan joko alkaa nostaa vapaaehtoista eläkevakuutustasi tai myöhentää sen aloitusajankohtaa. Jos päätät alkaa nostaa eläkettäsi, voit samassa yhteydessä myös muuttaa eläkkeesi kuukausittaista määrää.

Suomi-yhtiön kaikki ryhmäeläkevakuutukset siirtyivät Mandatum  Lifeen 30.12.2014. Samalla Mandatum Lifeen siirtyi myös eläkevakuutusten käytännön hoito ja asiakaspalvelu. 

Suomi-yhtiöstä siirtyvä vakuutuskanta eriytetään Mandatum Lifen sisällä rahaliikenteen, omaisuuden ja vastuiden osalta muusta Mandatum Lifen vakuutuskannasta. Vakuutuskanta on suljettu, eikä siihen tule uusia vakuutettuja. Vakuutuskannalle on sovittu oma voitonjakopolitiikkansa.

Kaikissa lisäeläkkeeseen liittyvissä asioissa asiakkaamme voivat asioida verkkopalvelussamme, johon kirjaudutaan henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla sivustomme www.mandatumlife.fi oikeasta yläkulmasta. Mandatum Lifen asiakaspalvelu palvelee myös puhelimitse numerossa 0200 31100 (pvm/mpm).

Lue tiedote »

Ajankohtaiset kysymykset

Mihin sähköpostiosoitteeseen voin ottaa yhteyttä?

Käytä sähköpostin sijaan verkkopalvelussamme olevaa viestien lähetystä, joka on turvallinen tapa olla yhteydessä asiakaspalveluumme. Löydät Viestit verkkopalvelun ylävalikosta. Verkkopalvelusta viestisi ohjautuu turvallisesti ja nopeasti oikealle henkilölle Mandatum Lifen ja Kalevan asiakaspalvelussa. Lähetämme myös vastauksen viestinä verkkopalveluun. Saat ilmoituksen verkkopalveluun saapuneesta uudesta viestistä halutessasi sähköpostitse.

 

Mistä saan vakuutuksen voimassaolotodistuksen esimerkiksi urheiluseuraa varten?

Todistuksen saamiseksi lähetä viesti verkkopalvelussamme tai ole puhelimitse yhteydessä asiakaspalveluumme.

Pitääkö minun ilmoittaa työnantajan ottamaan eläkevakuutukseen maksamani maksut verottajalle itse?

Verottajan ilmoituskäytäntö vakuutetun itse maksamista maksuista on muuttunut. Jos sinulla on työnantajasi ottama Sesam-ryhmäeläkevakuutus ja olet suorittanut vakuutukseen myös omia maksuja, olet velvollinen ilmoittamaan verottajalle itse maksamasi maksut. Työnantaja ilmoittaa omamaksuosuudet verottajalle ainoastaan silloin, kun ne on peritty työntekijän palkasta.

Saan teiltä vapaaehtoista eläkettä ja haluaisin eläkekortin. Miten voin saada kortin?

Ole yhteydessä asiakaspalveluumme. Huomaathan, että Mandatum Lifen eläkeläiskortti ei vastaa virallista eläkeläiskorttia. Eläkekortti voidaan myöntää sekä työnantajan ottaman että oman henkilökohtaisen eläkevakuutuksesi perusteella.

Yksityisasiakkaat

Sinun ei tarvitse tehdä osoitteenmuutosta Mandatum Lifeen tai Kalevaan, jos kaikki vakuutuspostisi tulee kotiosoitteeseesi. Kun olet tehnyt osoitteenmuutosilmoituksen Väestörekisterikeskukseen, saamme uuden osoitteesi automaattisesti.

Helsinki

Käyntiosoite: Bulevardi 56, 00120 Helsinki
Palvelut: Henkilöasiakas- ja Yrityspalvelut, Varainhoito

Tampere

Keskustori 5 C, 2. krs, 33100 Tampere
Palvelut: Varainhoito

Turku

Läntinen Rantakatu 3, 20100 Turku
Palvelut: Varainhoito

Jyväskylä

Kauppakatu 29 A, 40100 Jyväskylä
Palvelut: Yrityspalvelut, Varainhoito

Oulu

Pakkahuoneenkatu 12 B, 2. krs, 90100 Oulu
Palvelut: Yrityspalvelut, Varainhoito

Puheluiden hinnat

Soittaessasi Mandatum Lifen 0200-alkuisiin palvelunumeroihin maksaa puhelu kotimaan lankaverkosta paikallisverkkomaksun ja matkapuhelimesta oman operaattorin perimän matkapuhelumaksun verran.

Soittaessasi Mandatum Lifen ja Kalevan 010 51 -alkuisiin palvelunumeroihin teleoperaattorimme perimät hinnat asiakkailtamme ovat

  • kiinteän verkon ("lanka-") liittymästä 0,0828 e/puhelu + 0,059 e/min
  • matkapuhelinliittymästä 0,0828 e/puhelu + 0,1704 e/min.


Ulkomailta soitettaessa hinta määräytyy paikallisen operaattorin hinnaston mukaisesti.

Puheluiden tallennus

Tallennamme asiakaspuhelumme varmistaaksemme turvallisen asioinnin ja kehittääksemme asiakaspalvelumme laatua. Käytämme tallenteita henkilöstön valmennus- ja koulutustehtävissä. Tallenteita saavat käsitellä ainoastaan siihen oikeutetut henkilöt ja heitä sitoo vaitiolovelvollisuus.

Yhteistyö Danske Bankin kanssa

Danske Bank ja Mandatum Life tekevät tiivistä yhteistyötä.

Voit ostaa Sijoitusvakuutuksen, Kapitalisaatiosopimuksen ja Lainaturvan sekä muuttaa Danske Bankista hankkimiasi vakuutussopimuksia Mandatum Lifen verkkopalvelussa, jonne pääset Danske Bankin verkkopankista valitsemalla Vakuutukset, tai Danske Bankin konttoreissa.

Danske Bankin asiakaspalvelu 0200 2580 (pvm/mpm) palvelee sinua arkisin klo 8–20. Puhelinnumero ulkomailta soitettaessa on +358 200 2580 (pvm/mpm).

Yhteistyö Kalevan kanssa

Kaleva on yhteistoimintayhtiö Sampo-konsernin kotimaisessa henkivakuutusliiketoiminnassa. Yhteistyössä Sampo-konsernin tytäryhtiön If Vahinkovakuutusyhtiö Oy:n kanssa Kaleva on erikoistunut tuottamaan ryhmähenkivakuutuspalveluja yhtiöiden yhteistyösopimuksen piirissä olevien toimihenkilö- ja palkansaajajärjestöjen jäsenille.

Lisäksi Kaleva hoitaa ennen vuotta 1997 otettuja riski- ja säästöhenkivakuutuksia.

Käyntiosoite: Bulevardi 56, 00120 Helsinki

Postiosoite: PL 347, 00101 HELSINKI

Puhelin: 010 515 225

Y-tunnus: 0200628-9

Tutustu Kalevaan »
www.kalevavakuutus.fi