Sopimustietojen tarkastelu ja sopimusten hallinnointi

Hoidat vakuutus- ja sopimusasioitasi sekä henkilöstö- tai palkkiorahaston jäsenyyteen liittyviä asioita kätevimmin verkkopalvelussamme.

Valitsemalla verkkopalvelun Sopimukset, voit tarkastella vakuutuksesi, sopimuksesi tai rahasto-osuutesi tietoja sekä tehtyjä maksuja.

Edunsaajan muuttaminen

Kun haluat muuttaa vakuutuksesi edunsaajia, valitse ensin Sopimukset ja sen jälkeen haluamasi sopimus.

  • Kun olet valinnut oikean sopimuksen, näet sopimuksen tiedoissa välilehden Turvat ja edunsaajat.
  • Paina sitten oikeasta alalaidasta löytyvää Tee edunsaajamuutos -painiketta ja pääset muuttamaan turviesi edunsaajia. Edunsaajamuutos tulee voimaan heti, kun se on kirjallisesti toimitettu vakuutusyhtiöön.

Mikäli sopimuksen tiedoissa ei näy Turvat ja edunsaajat -välilehteä, on edunsaajamuutos tehtävä verkkopalvelusta löytyvällä sähköisellä pdf-lomakkeella. Tällöin tee muutos valitsemalla sopimuksen välilehti Muutokset ja tämän jälkeen Edunsaajan muutos. Täytä painikkeesta aukeava pdf-dokumentti ja toimita se Mandatum Lifeen joko verkkoviestin liitteenä tai postitse osoitteeseen:

Mandatum Henkivakuutusosakeyhtiö
Asiakasposti / 2011
Kalevantie 3
20520 Turku

Eläkeajan muuttaminen

Eläkkeen aloitusajankohdan siirtäminen on mahdollista joissain tilanteissa, kun eläkkeenmaksu ei ole vielä alkanut.

Jos haluat muuttaa eläkeaikaasi, voit tehdä tämän suoraan sähköisellä lomakkeella verkkopalvelussa. Valitse sopimuksen tiedoista välilehti Muutokset ja sen jälkeen Eläkeajan muutos.

Lisätietoja aloitusajankohdan muutosmahdollisuuksista voit tiedustella asiakaspalvelustamme puhelimitse, p. 0200 31100 (pvm/mpm). Lisätietoja eläkkeelle jäämisestä.

Vakuutuksen irtisanominen

Vakuutussopimus tulee irtisanoa kirjallisella ilmoituksella, jonka voit tehdä joko irtisanomislomakkeella tai vapaamuotoisella viestillä verkkopalvelussamme. Valitse Sopimukset, valitse se sopimus, jonka haluat irtisanoa ja valitse välilehti Muutokset. Sen jälkeen valitse Säästöjen nosto ja täytä avautuva lomake.

Voit tehdä ilmoituksen myös viestillä. Valitse verkkopalvelun ylävalikosta Viestit ja Uusi viesti. Kirjoita viestiin tieto siitä, mikä sopimus irtisanotaan sekä mille päivämäärälle haluat sopimuksen päättyvän. Jos olet irtisanomassa säästö- tai sijoitusvakuutusta, kirjoita viestiin myös tilinumerosi. Myös riskivakuutusta irtisanottaessa tilinumero on hyvä liittää mukaan mahdollista vakuutusmaksun palautusta varten.

Vapaaehtoisen eläkevakuutuksen irtisanominen

Vapaaehtoisen eläkevakuutuksen irtisanomisen ehdot on määritelty verolainsäädännössä. Lue tästä lisää Usein kysytyistä kysymyksistä kohdassa Eläkeasiat.

Palkkio- ja henkilöstörahastosta eroaminen

Palkkio- ja henkilöstörahaston jäsenyys muodostuu automaattisesti työsuhteen perusteella, eikä rahastosta ole mahdollista erota työntekijän omalla päätöksellä.

Voimassaolotodistus

Kun tarvitset voimassaolotodistuksen vakuutuksestasi, lähetä meille viesti verkkopalvelussa. Viestit löydät sivun ylävalikosta. Kirjoita viestiin vakuutetun nimi ja vakuutuksen numero tai valitse vakuutuksesi listalta.