Sijoitusten ja säästöjen hallinnointi

Voit tarkastella eläke- ja sijoitusvakuutuksen tai säästösopimuksen tilannetta, kertyneitä säästöjä ja sijoituskohteita verkkopalvelussa.

Löydät tiedot sijoituksistasi valitsemalla verkkopalvelun ylävalikosta Sopimukset ja sen jälkeen oikean sopimuksen. Jos sijoituskohteiden muuttaminen verkkopalvelussa on sopimuksessa mahdollista, voit tehdä myös muutoksia sopimukseen verkkopalvelussa tässä kohdassa.

Säästöjen jakauman muutos

Kun haluat muuttaa säästöjesi jakaumaa eri sijoituskohteisiin, voit tehdä säästöjen jakauman muutoksen.

Jos haluat muuttaa tulevien maksujen jakaumaa, voit tehdä sen muuttamalla sijoitussuunnitelmaa (katso ohje alempana tällä sivulla).

  • Valitse Sopimukset-sivu ja valitse haluamasi sopimus.
  • Avaa välilehti Sijoituskohteet.
  • Valitse Muuta säästöjen jakaumaa. Valitse haluamasi prosenttiosuudet säästöjen sijoituskohteille. Valitsemalla Lisää sijoituskohteita voit valita yhden tai useamman uuden sijoituskohteen. Huomaathan, että sijoituskohteiden jakauman kokonaissumman tulee olla sata prosenttia.
  • Kun olet valmis, valitse Jatka. Sijoituskohteiden nimet ovat linkkejä kohteiden tarkempiin tietoihin. Tutustuthan niihin huolellisesti.
  • Vahvista sijoitussuunnitelman muutos valitsemalla Olen tutustunut sijoituskohteita koskeviin esitteisiin ja sääntöihin ja valitsemalla Hyväksy. Muutokset sijoituskohteissa näkyvät verkkopalvelussa yleensä muutaman arkipäivän viiveellä.

Toteutamme saamamme toimeksiannot mahdollisimman pian. Toista sijoituskohteen muutosta ei voi tehdä ennen kuin edellinen muutos on toteutettu. Arvio säästöistä lasketaan muutoshetkellä tiedossa olevilla hinnoilla. Kun todellinen päivän hinta varmistuu, se voi poiketa muutoshetken arviosta.

Sijoitussuunnitelman muutos

Kun haluat muuttaa tulevien maksujen jakaumaa, voit tehdä sen muuttamalla Sijoitussuunnitelmaa.

  • Valitse Sopimukset-sivu ja valitse haluamasi sopimus.
  • Valitse Sijoituskohteet ja Sijoitussuunnitelma, ja valitse Muuta sijoitussuunnitelmaa.
  • Avautuvassa ikkunassa voit valita koskeeko muutos tulevia maksuja tai nykyisiä säästöjä. Sijoitussuunnitelman muutosta tehdessä valitse kohta Sijoitussuunnitelmaa eli tulevia maksuja.
  • Valitse haluamasi prosenttiosuudet sijoituskohteille. Valitsemalla Lisää sijoituskohteita voit valita yhden tai useamman uuden sijoituskohteen. Huomioithan, että sijoituskohteiden jakauman kokonaissumman tulee olla sata prosenttia.
  • Vahvista sijoitussuunnitelman muutos valitsemalla Hyväksy.

Henkilöstö- ja palkkiorahastojen sijoitussuunnitelman päättää rahaston hallitus, eikä työntekijä voi muuttaa sijoituskohteita omalta osaltaan.

Säästöjen nosto

Voit nostaa Sijoitusvakuutuksesta tai Säästösopimuksesta säästöjäsi, kun valitset sopimuksen tiedoista Muutokset-välilehden alta kohdan Säästöjen nosto. Veloitamme säästöjen nostosta käsittelymaksun, jonka suuruus vaihtelee sopimuksen mukaan. Jos haluat tarkastaa maksun suuruuden omassa sopimuksessasi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme joko lähettämällä verkkoviesti verkkopalvelun Viestit-osiossa tai puhelimitse, p. 0200 31100 (pvm/mpm).

Jos sopimuksessasi ei ole Muutokset-välilehdellä kohtaa Säästöjen nosto, voit tehdä noston lähettämällä verkkoviestin asiakaspalveluumme verkkopalvelun Viestit-osiossa.

Maksettavista säästöistä vähennetään mahdolliset kulut ja verot.

Palkkio- ja henkilöstörahastosta voit nostaa varoja kerran vuodessa nostoilmoitusaikana. Tarkista oman rahastosi nostoilmoitusaika kohdasta Rahaston tärkeät päivämäärät. Lue lisää palkkio- ja henkilöstörahastojen jäsenasioiden hoitamisesta verkkopalvelussa.