Hallinnoi vakuutuksia, säästöjä ja sijoituksia

Täältä löydät ohjeet vakuutus- ja sopimusasioittesi hoitamiseen, säästöjen siirtoon ja nostoon sekä laskutukseen.

Ota paperiton palvelu käyttöösi

Tehdään elämästäsi helpompaa. Lopeta paperin arkistoiminen ja ota käyttöösi paperiton palvelu. Saat sopimukset, tärkeät tiedotteet ja korvausasiakirjat sähköiseen arkistoon verkkopalveluun. Valitsemalla e-laskun omassa verkkopankissasi saat myös laskumme sähköisenä verkkopankkiisi.

Paperiton palvelu pähkinänkuoressa:

 • Asiakirjat säilyvät hyvässä järjestyksessä verkkopalvelussa omassa Arkistossasi ja pääset niihin käsiksi missä ja milloin tahansa
 • Saat verkkopalveluun tallennetusta asiakirjasta ilmoituksen sähköpostiisi
 • Kirjaudut verkkopalveluun oman pankkisi henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla
 • Voit tallentaa verkossa olevat asiakirjasi pdf-muodossa
 • Palvelu on ilmainen

Paperiton palvelu on tällä hetkellä käytössä vain yksityisasiakkaille. Palvelu on tulossa yritysasiakkaiden käyttöön myöhemmin.

Näin otat paperittoman palvelun käyttöösi

1. Kirjaudu oman pankkisi henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla Mandatum Lifen verkkopalveluun.

2. Ollessasi kirjautuneena, valitse oma nimesi oikeasta yläreunasta.

3. Mene Omat tiedot -välilehdelle.

4. Mene Paperiton palvelu -välilehdelle ja rastita kohta ”Haluan ottaa käyttöön paperittoman palvelun”.

5. Tarkista, että Omissa tiedoissasi oleva sähköpostiosoitteesi on ajan tasalla, sillä lähetämme tiedon saapuneesta asiakirjasta kyseiseen osoitteeseen.

6. Tallenna tiedot.

Sopimuksen tietojen tarkastelu

Hoidat vakuutus- ja sopimusasioitasi kätevimmin verkkopalvelussamme.

Valitsemalla verkkopalvelun ylävalikosta kohdan Sopimukset, voit tarkastella vakuutuksesi tai sopimuksesi tietoja sekä tehtyjä maksuja. 

Sijoitukset ja säästöt

Sijoitusten ja säästöjen hallinnointi

Voit tarkastella eläke- ja sijoitusvakuutustesi tai säästösopimuksesi tilannetta, kertyneitä säästöjä ja sijoituskohteita verkkopalvelussamme. Kirjaudu palveluun valitsemalla Kirjaudu tämän sivun oikeasta yläkulmasta.

Löydät tiedot sijoituksistasi valitsemalla ylävalikosta Sopimukset ja sen jälkeen oikean sopimuksen. Jos sijoituskohteiden muuttaminen verkossa on sopimuksessasi mahdollista, voit tehdä myös muutokset verkkopalvelussa tässä kohdassa.

Säästöjen jakauman muutos

Kun haluat muuttaa säästöjesi jakaumaa eri sijoituskohteisiin, voit tehdä säästöjen jakauman muutoksen. Jos haluat muuttaa tulevien maksujen jakaumaa, voit tehdä sen muuttamalla sijoitussuunnitelmaa (katso ohje alla).

 1. Kirjaudu verkkopalveluun omilla verkkopankkitunnuksillasi.
 2. Valitse Sopimukset-sivu ja valitse haluamasi sopimus.
 3. Avaa välilehti Sijoituskohteet.
 4. Valitse Muuta säästöjen jakaumaa. Valitse haluamasi prosenttiosuudet säästöjen sijoituskohteille. Valitsemalla Lisää sijoituskohteita voit valita yhden tai useamman uuden sijoituskohteen. Huomaathan, että sijoituskohteiden jakauman kokonaissumman tulee olla sata prosenttia.
 5. Kun olet valmis, valitse Jatka. Sijoituskohteiden nimet ovat linkkejä kohteiden tarkempiin tietoihin. Tutustuthan niihin huolellisesti.
 6. Vahvista sijoitussuunnitelman muutos valitsemalla Olen tutustunut sijoituskohteita koskeviin esitteisiin ja sääntöihin ja valitsemalla Hyväksy. Muutokset sijoituskohteissa näkyvät verkkopalvelussa yleensä muutaman arkipäivän viiveellä.

Toteutamme saamamme toimeksiannot mahdollisimman pian. Toista sijoituskohteen muutosta ei voi tehdä ennen kuin edellinen muutos on toteutettu. Arvio säästöistä lasketaan muutoshetkellä tiedossa olevilla hinnoilla. Kun todellinen päivän hinta varmistuu, se voi poiketa muutoshetken arviosta.

Sijoitussuunnitelman muutos

Kun haluat muuttaa tulevien maksujen jakaumaa, voit tehdä sen muuttamalla Sijoitussuunnitelmaa.

 1. Kirjaudu verkkopalveluun omilla verkkopankkitunnuksillasi.
 2. Valitse Sopimukset-sivu ja valitse haluamasi sopimus.
 3. Valitse Sijoituskohteet ja Sijoitussuunnitelma, ja valitse Muuta sijoitussuunnitelmaa.
 4. Avautuvassa ikkunassa voit valita koskeeko muutos tulevia maksuja ja/tai nykyisiä säästöjä. Sijoitussuunnitelman muutosta tehdessä valitse kohta Sijoitussuunnitelmaa eli tulevia maksuja.
 5. Valitse haluamasi prosenttiosuudet sijoituskohteille. Valitsemalla Lisää sijoituskohteita voit valita yhden tai useamman uuden sijoituskohteen. Huomioithan, että sijoituskohteiden jakauman kokonaissumman tulee olla sata prosenttia.
 6. Vahvista sijoitussuunnitelman muutos valitsemalla Hyväksy.
   

Säästöjen nosto

Voit nostaa Sijoitusvakuutuksesta tai Säästösopimuksesta säästöjäsi, kun valitset sopimuksen tiedoista välilehden Muutokset alta kohdan Säästöjen nosto. Veloitamme säästöjen nostosta käsittelymaksun, jonka suuruus vaihtelee sopimuksen mukaan. Jos haluat tarkastaa maksun suuruuden omassa sopimuksessasi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme joko lähettämällä meille viesti verkkopalvelussa tai puhelimitse.

Säästöjen siirto

Halutessasi siirtää säästösumman uuteen sijoitusvakuutukseen voit ilmoittaa siitä meille täyttämällä ja postittamalla oheisen lomakkeen osoitteeseen:

Mandatum Henkivakuutusosakeyhtiö
Asiakasposti / 2011
Kalevantie 3
20520 Turku

Omat tiedot ja asiointiroolin vaihtaminen

Voit tarkastella omia tietojasi ja päivittää niitä valitsemalla ylävalikosta Omat tiedot. Samasta valikosta voit myös vaihtaa asiointiroolia.

Ota käyttöön e-lasku

E-laskun avulla voit tehdä laskujen maksamisesta helpompaa. Voit valita laskutustavaksi myös suoramaksun tai paperilaskun.

E-lasku

E-lasku on sähköisesti välitetty lasku, jonka avulla hoidat maksamisen kätevästi omassa verkkopankissasi. E-lasku lähetetään suoraan verkkopankkiisi. Jatkuvamaksuinen e-lasku veloitetaan automaattisesti tililtäsi laskun eräpäivän mukaan. Voit myös halutessasi hyväksyä jokaisen laskun erikseen.

Saat e-laskun käyttöösi tekemällä pankkisi kanssa e-laskupalvelusopimuksen Mandatum Lifen laskuista. Kirjaudu ensin oman pankkisi verkkopankkiin, ja lisää sen jälkeen uusi e-laskusopimus. Valitse laskuttajien listasta Mandatum Life. Tarvitset lisäksi sopimuksesi viitenumeron, jonka löydät viimeisimmästä laskustasi, verkkopalvelustamme tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Suoramaksu

Suoramaksu sopii sinulle, jos haluat laskujesi menevän maksuun automaattisesti, mutta et käytä verkkopankkia. Suoramaksussa pankki maksaa laskun tililtäsi automaattisesti sopimuksen mukaan. Saat kotiisi postitse ilmoituksen maksusta ennen jokaisen maksun eräpäivää tai ennakkoilmoituksen kerran vuodessa.

Voit ottaa suoramaksun käyttöösi tekemällä pankkisi kanssa sopimuksen suoramaksusta. Sen tekemistä varten tarvitset vakuutuksesi viitenumeron, jonka löydät paperilaskustasi.

Paperilasku

Halutessasi voit valita myös paperilaskun. Paperilasku on ainoa laskutustapa joissakin pitkään voimassa olleissa henki- ja eläkevakuutuksissa.

Edunsaajan muuttaminen

Kun haluat muuttaa vakuutuksesi edunsaajia, valitse ensin Sopimukset ja sen jälkeen haluamasi sopimus. Kun olet valinnut oikean sopimuksen, näet sopimuksen tiedoissa välilehden Turvat ja edunsaajat. Paina sitten oikeasta alalaidasta löytyvää Tee edunsaajamuutos -painiketta ja pääset muuttamaan turviesi edunsaajia. Edunsaajamuutos tulee voimaan heti, kun se on kirjallisesti toimitettu vakuutusyhtiöön. 

Mikäli sopimuksen tiedoissa ei näy Turvat ja edunsaajat -välilehteä, on edunsaajamuutos tehtävä verkkopalvelusta löytyvällä sähköisellä pdf-lomakkeella. Tällöin tee muutos valitsemalla sopimuksen välilehti Muutokset ja tämän jälkeen Edunsaajan muutos. Täytä painikkeesta aukeava pdf-dokumentti ja toimita se meille joko verkkoviestin liitteenä tai postitse.

Eläkeajan muuttaminen

Jos haluat muuttaa eläkeaikaasi, voit tehdä tämän suoraan sähköisellä lomakkeella verkkopalvelussa. Valitse sopimuksen tiedoista välilehti Muutokset ja sen jälkeen Eläkeajan muutos.

Vakuutuksen irtisanominen

Vakuutussopimus tulee irtisanoa kirjallisella ilmoituksella, jonka voit tehdä joko irtisanomislomakkeella tai vapaamuotoisella viestillä verkkopalvelussamme. Kirjaudu verkkopalveluun omilla pankkitunnuksillasi ja valitse Sopimukset. Valitse se sopimus, jonka haluat irtisanoa ja valitse välilehti Muutokset. Sen jälkeen valitse Säästöjen nosto ja täytä avautuva lomake.


Voit tehdä ilmoituksen myös viestillä. Valitse ViestitUusi viesti. Kirjoita viestiin tieto siitä, mikä sopimus irtisanotaan sekä mille päivämäärälle haluat sopimuksen päättyvän. Jos olet irtisanomassa säästö- tai sijoitusvakuutusta, kirjoita viestiin myös tilinumerosi. Myös riskivakuutusta irtisanottaessa tilinumero on hyvä liittää mukaan mahdollista vakuutusmaksun palautusta varten. Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia, saat irtisanomislomakkeen soittamalla meille.

Vapaaehtoisen eläkevakuutuksen irtisanomisen ehdot on määritelty verolainsäädännössä. Lue tästä lisää Usein kysytyistä kysymyksistä valitsemalla aiheeksi Eläkeasiat.

Säästöjen nosto

Kun haluat nostaa säästöjä sopimuksestasi, voit tehdä sen sopimuksesta riippuen valitsemalla sopimuksen tiedoista välilehden Muutokset ja sen alta Säästöjen nosto tai lähettämällä verkkopalvelussa viestin asiakaspalveluumme.

Kun valitset Muutokset ja Säästöjen nosto, täytä kenttiin tarvittavat tiedot ja lähetä ne eteenpäin painamalla Lähetä-painiketta.

Jos et näe valintaa Säästöjen nosto välilehden Muutokset alla, tämä toiminto ei ole käytettävissä sopimuksessasi. Lähetä meille tällöin viesti vasemman laidan valikosta kohdasta Viestit.

Maksettavista säästöistä vähennetään mahdolliset kulut ja verot.

Voimassaolotodistus

Kun tarvitset voimassaolotodistuksen vakuutuksestasi, lähetä meille viesti verkkopalvelussa. Viestit löydät sivun ylävalikosta. Kirjoita viestiin vakuutetun nimi ja vakuutuksen numero tai valitse vakuutuksesi listalta.

Valtakirjat

Vain vakuutuksen omistaja tai valtuutettu henkilö voi saada tietoja ja tehdä päätöksiä kyseiseen vakuutukseen liittyen. Kun haluat valtuuttaa toisen henkilön hoitamaan vakuutusasioitasi, tai halutessasi itse hoitaa esimerkiksi perheenjäsentesi vakuutusasioita, on sinun täytettävä ja palautettava valtakirja. Valitse ohesta oikea lomake, täytä se ja palauta meille postitse.

Omistusoikeuden siirto

Jos haluat siirtää vakuutuksesi omistuksen toiselle henkilölle, täytä ja palauta oheinen lomake.

Palautusosoite

Mandatum Henkivakuutusosakeyhtiö
Asiakasposti / 2011
Kalevantie 3
20520 Turku

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä

Tilaa Sijoittajakirje

Missä mennään? Pidä itsesi ajan tasalla markkinoiden menosta.