Toisen henkilön puolesta asiointi

Toisen henkilön puolesta asiointi

Toisen henkilön puolesta voit asioida valtakirjalla, alaikäisen lapsen huoltajana tai edunvalvojana.

Toisen puolesta asiointi valtakirjalla

Vain vakuutuksen omistaja tai valtuutettu henkilö voi saada tietoja ja tehdä päätöksiä vakuutukseen liittyen. Jos haluat valtuuttaa toisen henkilön hoitamaan omia tai yrityksesi vakuutusasioita, tai haluat itse hoitaa esimerkiksi perheenjäsentesi vakuutusasioita, on sinun täytettävä ja palautettava valtakirja.

Valtakirjassa nimetään henkilö, jolle valtuutus halutaan antaa sekä määritellään, mitä valtuutus koskee. Voit palauttaa valtakirjan Mandatum Lifen verkkopalvelun Viestit-osiossa verkkoviestin liitteenä, jos olet entuudestaan Mandatum Lifen asiakas, tai postitse lomakkeeseen merkittyyn osoitteeseen.

Alaikäisen lapsen puolesta asiointi

Lapsesi vakuutuksen tietoja pääset katsomaan Mandatum Lifen verkkopalvelussa, kun teet valtuutuksen verkkopalvelun käytöstä yhdessä toisen huoltajan kanssa. Alaikäisen lapsen huoltajalle voidaan myöntää joko katseluoikeudet tai katselu- ja ylläpito-oikeudet lapsensa vakuutusasioihin. Valtuutuslomakkeeseen tarvitaan molempien huoltajien allekirjoitus. Jos olet lapsen yksinhuoltaja, sinun allekirjoituksesi riittää.

Valtuutus palautetaan postitse lomakkeeseen merkittyyn osoitteeseen. Jos sinulla on asiakkuus Mandatum Lifessa, voit toimittaa valtuutuksen myös verkkopalvelussa Viestit-osiossa verkkoviestin liitteenä.

Valtuutuksen käsittelyyn kuluu noin viikko. Kun valtuudet on päivitetty ja kirjaudut verkkopalveluun omilla pankkitunnuksillasi, voit tarkastella lapsesi tietoja valitsemalla verkkopalvelun ylävalikosta oikeassa reunassa näkyvän nimen ja kohdan "Vaihda roolia".

Edunvalvottavan puolesta asiointi

Yksityishenkilö, joka toimii edunvalvojana, voi hoitaa edunvalvottavan vakuutusasioita tunnistautuneena Mandatum Lifen verkkopalvelussa. Tätä varten sinun tulee toimittaa meille holhousasioiden rekisteriote, jonka saat Digi- ja väestötietovirastosta. Otteen voit toimittaa postitse osoitteeseen: Mandatum Henkivakuutusosakeyhtiö, Asiakasposti / 2011, Kalevantie 3, 20520 Turku.

Jos sinulla itselläsi on asiakkuus Mandatum Lifessa, voit toimittaa otteen myös verkkopalvelussa Viestit-osiossa verkkoviestin liitteenä.

Kun olet saanut käyttöoikeuden edunvalvottavan verkkopalveluun, voit tarkastella edunvalvottavan vakuutustietoja vaihtamalla asiointiroolia verkkopalvelussa. Kirjaudu verkkopalveluun omilla pankkitunnuksillasi ja valitse oikeasta yläkulmasta oma nimesi. Valitse avautuvasta alasvetovalikosta Vaihda roolia.

Lomakkeiden palautusosoite

Mandatum Henkivakuutusosakeyhtiö
Asiakasposti / 2011
Kalevantie 3
20520 Turku